Lovitură dură pentru iubitorii de mititei din Capitală. «La Cocoșatu» și «La Gil», închise de ANPC

mici-cocosatul.jpg

Andrei Alexandru, zis Sandu Cocosatu, celebrul gratargiu, e cel care a dat numele localului preferat pana acum de mulli bucuresteni si a adus faima micilor de la Cocosatu
Andrei Alexandru, zis Sandu Cocoșatu, celebrul gratargiu, e cel care a dat numele localului preferat de mulți bucureșteni și a dus faima micilor de la Cocoșatu
Foto: Click

Veste rea pentru toți iubitorii de mici din București și nu numai. Restaurantele „La Cocoşatu” şi „La Gil” din Capitală au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), până la remedierea deficienţelor, informează news.ro.

În urma unui control au fost găsite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate şi neconforme, fiind retrase de la comercializare peste 250 de kilograme de produse alimentare. Cele două restaurante au fost amendate în total cu 75.000 de lei, iar ANPC propune închiderea unităţilor pe o perioadă de cel mult şase luni. Conform news.ro, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituţiei la restaurantul „La Gil” din Bucureşti, au fost descoperite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme şi nesigure, nu erau respectate condiţiile de temperatură şi era utilizată practica comercială înşelătoare. Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi amendată cu 55.000 de lei. Măsura închiderii temporare până la remedierea deficienţelor a fost luată şi la restaurantul „La Cocoşatu”, faimoasă pentru micii făcuți aici de nea Sandu Cocoșatu, unde comisarii ANPC au amendat unitatea cu 20.000 de lei și au decis oprirea definitivă de la preparare şi consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse.

 • Marcel Iureş
  foto: Click!
 • Marcel Iureş
  foto: Click!
 • Oana Frigescu
  foto: Click!
 • Oana Frigescu
  foto: Click!
 • Oana Frigescu
  foto: Click!
 • Oana Frigescu
  foto: doxologia.ro
 • Toma Cuzin
  foto: Click!
 • Toma Cuzin
  foto: Click!
 • Maximize

1/8

Restaurante preferate de vedete

"La Cocoșatu" și "La Gil" atrăgeau ca un magnet și persoane publice din toate domeniile de activitate. Nu de puține ori, fotoreporterii Click! au surprins vedete înfulecând mici de la aceste restaurante. Actorul Toma Cuzin, Firicel din "Las Fierbinți", fosta știristă Oana Frigescu sau marele actor Marcel Iureș sunt doar câțiva pe care i-am cuprins în galeria foto de mai sus.

Loading...
 
 

Citește și

 • mici, la cocosatu, gratar, ziua muncii

  Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai este disputată de multe bucătării, însă bătălia este câștigată fără drept de apel de Cocoșatu’, faimosul grătaragiu care a reușit să facă din mititei o mâncare aleasă.

 • Nea Sandu, in timp ce întoarce micii pe grătar. Reteta de mici de la cocosatu. O rețetă mici extrem de populară - micii sunt foarte apreciați la noi și peste hotare

  Rețeta de mici de la Cocoșatu' a fost vânată ani de-a rândul de fanii mititeilor. Gustul și aroma acestui preparat sunt unice.

 • Povestea micilor de la Cocoşatu din Capitală a ajuns până în America, relatează România TV.

 • Pe strada Covaci la numarul 3 unde era crasma La Iordache functioneaza acum o berarie

  Pentru români, micul - sau mititelul – a devenit un adevărat simbol național. Statisticile arată că doar de 1 mai, românii pun pe grătare aproape 30 de milioane de mici, iar consumul anual ajunge la 20 – 25.000 tone, adică 440 milioane de mici pe an. Dar povestea micului românesc a început de undeva. Mai precis de pe strada Covaci nr.3, în Centrul Vechi al Bucureștiului de acum 150 de ani, în cârciuma numită „La Iordache”, unde lipsa mațelor pentru cârnați s-a întâlnit, într-o seară, cu inspirația „botezătoare” a unui ziarist, client fidel al localului. Așa a rămas până azi povestea acestui „kilometru zero” al micilor autohtoni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1