Cine este Bulă, cel mai popular personaj din glumele româneşti. Bancuri celebre

bula_bancuri_personaj.jpg

bula_bancuri_personaj
Bulă este un personaj fictiv, apărut în perioada comunistă, pe la începutul anilor '60, ca o necesitate a oamenilor de a râde şi o modalitate de a ironiza regulile impuse de regimul ceauşist
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Aproape că nu există român care să nu ştie un banc cu Bulă sau, în cel mai rău caz, să nu fi auzit de el. Bulă este cel mai întâlnit personaj din glumele româneşti, dar cine este el, de fapt? Bancuri celebre cu Bulă.

Suntem un popor vesel căruia îi plac glumele. Un personaj celebru în glumele din timpul comuniştilor a fost Bulă. Este un personaj fictiv, pe la începutul anilor '60, ca o necesitate a oamenilor de a râde şi o modalitate de a ironiza regulile impuse de regimul ceauşist. Era când genial, când idiot.

Cine este Bulă, cel mai popular personaj din glumele româneşti

Bulă este un personaj fictiv, apărut în perioada comunistă, pe la începutul anilor '60, ca o necesitate a oamenilor de a râde şi o modalitate de a ironiza regulile impuse de regimul ceauşist, scrie adevarul.ro.

Bulă a devenit faimos şi este considerat de unii chiar un erou naţional.

“Un personaj tragi-comic complex, plin de contradicţii, idiotul în absolut, plin de sclipiri de genialitate, căruia românii i-au atribuit de-a lungul timpului exact genul de evenimente care se întîmplă mereu mecanicului-socrului-mătuşii-vecinului-cuiva. Asemănat de unii cu un fel de Superman, de alţii cu un retardat mintal, Bulă reuşeşte totuşi să salveze mereu o cauză pierdută. Despre el se spune în egală măsură cum că ar fi un tînăr slăbănog, urît ca dracu', care strică viaţa fiecărei persoane care intră în contact cu el, la fel cum se spune că ar arăta ca o găluşcă cu mîini şi cu picioare, foarte gras, fiindu-i mai uşor să se dea de-a dura decît să meargă”, potrivit articolului „Câţiva strămoşi de-ai lui Bulă”, apărut în anul 2006 în Dilema Veche.

Potrivit specialiştilor, numele „Bulă” s-ar fi format din modificarea, cu o literă, a cuvântului vulgar sinonim în limba română cu „penis”.

Bancuri cu Bulă

 • Bula absentează o zi de la şcoală. A doua zi, când vine, profesoara îl întreabă: - Unde ai fost, ieri, Bulă? Am fost cu vaca la taur, doamna profesoară! Bine, Bulă, dar nu putea să facă tatăl tău asta? -Ba da, dar taurul o face mai bine!
 • Profesoara îl întreabă pe Bulă: Bulă, ce cadou i-ai cumpărat bunicii, ca să i-l pui sub bradul de Crăciun? O minge de fotbal! O minge de fotbal? Păi bunica nu joacă fotbal. -N-are importanta! Ea cum mi-a cumpărat mie cărţi de citit?
 • Bulă către tatăl său: - Tată, am două întrebări! Prima: pot să primesc mai mulţi bani de buzunar? Iar a doua: de ce nu?
 • Se întâlnesc Bulă şi cu Ştrulă: Ce faci Bulă, cum iţi merge? Bine, am intrat în afaceri cu un cumnat. Am deschis un magazin. Da? Cu ce? - Cu ranga!
 • Bula vine acasă de la şcoală şi îi spune mamei: Mami, azi am luat 10! Bravo! La ce? 4 la matematică, 2 la istorie şi 4 la gramatica!
 • Profesorul îl întreabă pe Bulă: Bulă, ai citit ''Iarna pe uliţă''? Cum domnu' profesor, eu nu am citit nici vara pe terasă şi dumneavoastră mă întrebaţi dacă am citit iarna pe uliţă?
 • Război cu nemţii. Bulă se ascunde într-o fântână. Un neamţ vrea să facă la fel. El strigă în fântână, iar Bulă face pe ecoul. E cineva acolo ? E cineva acolooo... ? Mai bine mă duc în pădurice ... Mai bine mă duc în păduriceee ... Mai bine arunc o grenadă ... Mai bine te duci în păduriceeee...!
 • Doamna Maria le povesteşte copiilor despre fotografiile făcute la şcoală: Uitaţi-vă, peste 20 de ani o sa luaţi albumul în mână, o să vă uitaţi la fotografii şi o să spuneţi: Aceasta e Ileana - acum e medic, acesta e Alex - acum e om de afaceri. Bulă o întrerupe şi spune: Asta e doamna Maria  şi a murit demult.
 • Profesoara către elevi: Vasilică, ce-i tatăl tău? Gunoier. Nu se spune gunoier, ci lucrător la Salubritate. Petrică, ce-i tatăl tău? Gropar. Nu se spune gropar, ci lucrător la Pompe Funebre. Ioane, ce e tatăl tău? Cioban! Nu, măi, Ioane, se spune Îndrumător Pastoral. Bula, ce-i tatăl tău? - DJ la Mystic Club. Cum adică? - Clopotar la biserică.
 • Bulă, în armată. Bulă, ce este Patria? Nu ştiu, domnule! Eşti prost. Vasile, ce este Patria? Patria e mama mea! Ei, Bulă, ce este Patria? Patria este mama lui Vasile! Idiotule! Patria e şi mama ta, ai înţeles? Înţeles. Ce-ai înţeles? Sunt frate cu Vasile!
 • Bulă era în doliu. Ce s-a întâmplat, Bulă? A murit bunicul! Câţi ani avea? 105! E, păi a trăit destul! De ce a murit? Cancer? Leucemie? Parkinson? Nu! L-a împuşcat unu’ că l-a prins la nevastă-sa!
 • Ce ţi-e domne cu tehnologia asta modernă, zise un călător dintr-un compartiment de tren. Am văzut un documentar italian pe Discovery, unde arăta că la şapte dimineaţa intra cireada de vite pe poarta abatorului şi la şapte seara ieşeau pe poartă containerele cu conserve! Ehei, dar în Japonia, la şase dimineaţa intra pe poartă camionul cu nisip, iar, la ora 13, ieşea vagonul cu microprocesoarele pe bază de siliciu, zise alt călător. Vax, zice Bulă, uite, în oraşul nostru, cam pe la nouă dimineaţa au început să toarne fundaţia la fabrica de bere şi spirt, iar pe la zece deja toţi erau beţi morţi.
 • Auzi, măi Bulă, vrem să tapetăm camera de zi şi e la fel de mare ca a ta. Tu când ţi-ai tapetat câte suluri ai cumpărat? 20. Mulţumesc. După 2 săptămâni se întâlnesc: Auzi, mă tâmpitule, am cumpărat 20 de suluri şi 7 mi-au rămas în plus. Păi şi mie.
 • Lui Bulă i se plânge un vecin: Auzi, Bulă, zi-i lui fiu-tău să nu mă mai imite! Bulă către Bulişor: Hai, gata, încetează să mai faci pe prostul!
 • Într-o cofetărie intră Bulişor, un băieţel de vreo 8-9 ani, cu o hârtie în mână: Tanti, aş vrea 300 gr. caramele a 25 lei kilogramul, 500 gr. biscuiti a 9 lei kilogramul. Atât? întreabă vânzătoarea. Ar mai trebui 280 grame de bomboane fondante a 35 lei kilogramul şi 400 grame de fursecuri a 31 lei kilogramul. Vânzătoarea cântăreşte atent cele spuse de băieţel şi-i spune suma pe care o are de plătit. Ei, ţi-a dat mămica ta destui bani ca să cumperi toate astea? Tanti, mama nu mi-a dat nici un leu, dar am venit la matale pentru că nu ştiam să-mi fac problema la matematică.
 • La recrutare Bulă zice medicului militar: Sunt miop, deci neîncorporabil! Cum vrei să demonstrezi asta? Vedeţi cuiul acela în zid? Da. Ei bine, eu nu-l văd!
 • Bulă cade de la etajul 4. Vin vecinii: Domnule, aţi păţit ceva? Nu. Se scutură Bulă şi vrea să plece, dar este oprit de vecini: Domnule, ce meserie aveţi? Sunt paraşutist. Şi unde vă este paraşuta? E sus în casă, o bate bărbat-su de-o rupe.
 • Bulă, tu ce vrei să te faci când vei fi mare? Visez să fiu miliardar, ca tatăl meu. Pai ce, tatăl tău e miliardar? Nu, şi el visează.
 • Bulă sună la poliţie: - Mi s-a furat maşina. Dimineaţă, când m-am trezit, nu mi-am mai găsit Trabantul, ci numai husa. La care, poliţiştii: - Aţi scuturat bine husa?

Citeşte şi:

Cele mai tari bancuri despre bogătaşi!

Elena Merișoreanu s-a ținut de glume chiar și pe patul de spital: «Le-am spus bancuri cu prostii»

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1