Câte companii s-au înscris în Programul IMM Invest până la 31 mai. Cu ce bănci lucrează statul pentru programele de finanțare

Ultima actualizare:

    În portalul IMM Invest s-au înscris 13.453 IMM-uri, care așteaptă bani de la statFoto: Shutterstock
În portalul IMM Invest s-au înscris 13.453 IMM-uri, care așteaptă bani de la statFoto: Shutterstock

Pe 31 mai 2002, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) semna prima convenție de garantare cu Patria Bank. După 19 ani de activitate, are semnate peste 600 convenții de garantare, încheiate cu 47 de parteneri financiari, bănci și instituții financiare nebancare. Câte companii s-au înscris în Programul IMM Invest până la 31 mai și cu ce bănci lucrează statul pentru programele de finanțare.

Până la 31 mai 2021, în portalul IMM Invest s-au înscris 13.453 IMM-uri, care au solicitat 17.000 de credite.

Dintre acestea, 13.967 sunt pentru Programul Invest, cu o valoare a finanțării de aproximativ 16 miliarde lei. Pentru subprogramului Agro sunt cerințe pentru 2.849 de credite cu o valoare a finanțării de 4,3 miliarde lei.

Băncile înscrise în Programul IMM Invest

Pentru derularea programului, FNGCIMM SA - IFN a semnat convenții de garantare cu 23 de bănci: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD GSG, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Bank, Porsche Bank, Pro Credit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank, Banca Română de Credite și Investiții, Techventures Bank.

Acestea asigură angajamente de garantare în valoare de 238.072.066,43 lei, reprezentând dobânzi datorate de un număr de 47,610 debitori persoane fizice și de 112 IMM-uri.

Programul IMM Leasing de Echipamente, accesat prin 12 operatori de leasing financiar

Programul IMM Leasing de Echipamente și Utilaje- măsura guvernamentală prin care sunt susținute IMM-urile pentru a achiziționa bunuri mobile noi sau second-hand este operațional și poate fi accesat.

12 operatori de leasing financiar au semnat convenții de garantare cu FNGCIMM, iar beneficiar pot apela la ei. Este vorba despre Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., Scania Credit Romania IFN S.A, BCR Leasing IFN S.A., OTP Leasing Romania IFN S.A., BNP Paribas Leasing Solutions IFN S.A., BT Leasing Transilvania IFN S.A., Raiffeisen Leasing IFN S.A., BRD Sogelease IFN S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN. S.A., RCI Leasing Romania IFN S.A., Alpha Leasing Romania IFN S.A., Volvo Financial Services Int. România IFN S.A.

Și Programul IMM Factor este operațional

Programul IMM Factor care asigură accesul la finanțarea creditului comercial, este operațional, complet digitalizat prin utilizarea aplicației web-plafon și a semnaturii electronice.

Prin program, sunt acordate garanții de stat în favoarea fiecărui beneficiar eligibil pentru finanțările de tip factoring cu regres, acordate de bănci pe baza facturilor, în cadrul unui plafon de finanțare cu caracter reînnoibil, garantat de către stat, prin Ministerul Finanțelor.

Partenerii bancari la care pot apela potențialii beneficiari ai programului sunt: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, BRD- GSG, Unicredit Bank, Eximbank, Banca Romaneasca, Patria Bank, IFN Next Capital Finance SA și Access Financial Services IFN SA.

Programul Noua Casă se desfășoară prin 14 bănci

Programul Noua Casă, varianta actualizată a programului Prima Casă, este adaptat necesităților de locuire actuală, fiind complet digitalizat prin utilizarea aplicației web prima casă și a semnăturii  electronice. Programul se desfășoară prin intermediul celor 14 bănci partenere: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank.

Plafonul alocat pentru anul 2021 este 1,5 miliarde lei, iar pănă la data 31 mai 2021 au fost solicitate peste 5.000 de garanții, disponibilitatea curentă a plafonului fiind de aproximativ 55%.

Citește și: 

Au apărut normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing. Câți bani se dau

Vin bani de la stat pentru antreprenori! Start pentru Programele IMM Invest, IMM Factor și IMM Agro Invest

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net