Cât de eficient este Molnupiravir, antiviralul oral pentru tratamentul COVID-19 de la compania Merck

Ultima actualizare:

    Cercetătorii descoperă noi variante de tratament pentru COVID-19FOTO: Pixabay.com
Cercetătorii descoperă noi variante de tratament pentru COVID-19FOTO: Pixabay.com

Cercetătorii continuă să investigheze noi soluții pentru tratamentul maladiei COVID-19. Iar acum, o companie din Germania a depus, la începutul acestei săptămâni, la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), o cerere de autorizare în regim de urgenţă a antiviralului Molnupiravir ce se administrează pe cale orală.

De asemnea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, 13 octombrie, că studiază datele privind eficacitatea acestuia. Din datele obținute în urma studiilor, medicamentul Molnupiravir, dezvoltat de compania farmaceutică germană Merck, a redus riscul de spitalizare și deces cu aproximativ 50% comparativ cu placebo, la pacineții cu fosre ușoare sau moderate de COVID-19, conform unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Directorul Merck: ”Suntem optimiști că va deveni un medicament important în combaterea pandemiei”

”Sunt necesare urgent mai multe instrumente și tratamente pentru a combate pandemia COVID-19, care a devenit o cauză principală de deces și continuă să afecteze profund pacienții, familiile și societățile și să tulbure sistemele de îngrijire a sănătății din întreaga lume.

Cu aceste rezultate convingătoare, suntem optimiști că Molnupiravirul poate deveni un medicament important ca parte a efortului global de combatere a pandemiei și se va adăuga la moștenirea unică a lui Merck de a înainta descoperiri în bolile infecțioase atunci când acestea sunt cele mai necesare. În concordanță cu angajamentul neclintit al lui Merck de a salva și îmbunătăți viețile, vom continua să lucrăm cu agențiile de reglementare pentru aplicațiile noastre și vom face tot ce putem pentru a aduce Molnupiravir pacienților cât mai repede posibil”, a declarat Robert M. Davis, director executiv și președinte Merck.

Compania a dat deja în producție medicamentul

Molnupiravir este, de asemenea, evaluat pentru profilaxia post-expunere în MOVe-AHEAD, un studiu global, multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat placebo, de fază 3, care evaluează eficacitatea și siguranța Molnupiravirului în prevenirea răspândirii COVID-19.

În așteptarea rezultatelor acestui studiu, Merck a produs Molnupiravir la risc. Merck se așteaptă să producă 10 milioane de tratamente până la sfârșitul anului 2021, fiind așteptate să se producă mai multe doze în 2022.

La începutul acestui an, Merck a încheiat un acord de achiziții cu guvernul SUA dar și cu alte guverne din întreaga lume, în așteptarea autorizației de reglementare, iar în prezent se află în discuții și cu alte state.

Merck se angajează să ofere acces în timp util la molnupiravir la nivel global, dacă este autorizat sau aprobat, și intenționează să pună în aplicare o abordare de stabilire a prețurilor bazată pe criteriile de venit ale țării Băncii Mondiale pentru a reflecta capacitatea relativă a țărilor de a-și finanța răspunsul la sănătate la pandemie.

De asemenea, ca parte a angajamentului său de acces la scară largă la nivel mondial, Merck a anunțat anterior că a încheiat acorduri de licențiere voluntare neexclusive pentru Molnupiravir cu producători generici consacrați pentru a accelera disponibilitatea molnupiravirului în peste 100 de țări cu venituri mici și medii (LMIC), după aprobări sau autorizații de urgență de către agențiile locale de reglementare.

Citește și:Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 de la AstraZeneca, eficient în tratarea simptomelor în prima săptămână de boală

De ce a primit Donald Trump un tratament experimental. Explicațiile producătorului Regeneron

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net