Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 de la AstraZeneca, eficient în tratarea simptomelor în prima săptămână de boală

Ultima actualizare:

    Medicamentul este o combinaţie a doi anticorpi numită AZD7442foto: Shutterstock
Medicamentul este o combinaţie a doi anticorpi numită AZD7442foto: Shutterstock

Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficient nu doar pentru prevenirea contractării bolii, ci şi pentru tratarea simptomelor în prima săptămână de boală, ajutând la evitarea formelor severe şi a deceselor, transmite Reuters, citat de News.ro.

Medicamentul, care este o combinaţie a doi anticorpi numită AZD7442, a redus riscul de bloală severă sau deces cu 50% la pacienţii nespitalizaţi care au avut simptome timp de cel mult şapte zile, a anunţat luni producătorul anglo-olandez.

Reducerea riscului a fost chiar mai bună la pacienţii care au început terapia în decurs de cinci zile de la simptomele iniţiale, dar AstraZeneca se alătură unei serii de alte medicamente care au arătat că previn deteriorarea stării de sănătate a pacienţilor cu forme uşoare de boală, atunci când diagnosticul este pus devreme.

Dacă va fi aprobat, cocktailul AstraZeneca va fi folosit ca tratament

Directorul AstraZeneca Mene Pangalos a afirmat într-o conversaţie cu presa că rezultatele tratamentului vor scoate în evidenţă posibilitatea folosirii acestuia ca prevenţie non-vaccinală.

”Dacă şi când va fi aprobat, va fi utilizat şi ca tratament. Dar ceea ce va fi diferit cu acest anticorp este că va fi profilactic”, a spus acesta.

Terapii similare cu această clasă de medicamente numită anticorpi monoclonali sunt dezvoltate de companiile Regeneron, Eli Lilly şi GlaxoSmithKline, cu partenera Vir.

Aceste terapii sunt aprobate pentru utilizarea de urgenţă în Statele Unite pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de Covid-19.

Tratamentul Regeneron a arătat o protecţie de 72% împotriva infecţiei simptomatice în prima săptămână şi 93% după aceea.

GSK-Vir a prezentat o reducere de 79% a riscului de spitalizare sau deces din orice cauză, în timp ce terapia Eli Lilly a arătat o reducere de 70% a încărcăturii virale în ziua a şaptea, comparativ cu placebo.

La rândul său, Merck subliniază comoditatea utilizării comprimatului său anti-Covid-19, care reduce riscul de a ajunge la spital sau de a muri cu 50% într-studiu clinic cu pacienţi cu boala în stadiu incipient, care au avut cel puţin un factor de risc.

Merck, colaborând cu Ridgeback Biotherapeutics, a solicitat luni autorizaţia de urgenţă din SUA pentru medicamentul oral.

Citește și:

De ce a primit Donald Trump un tratament experimental. Explicațiile producătorului Regeneron

Ce înseamnă simptome ușoare de Covid-19. Când poți sta acasă. Când trebuie să mergi la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net