Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat. Nu oricine poate să stea lângă un pacient extrem de bolnav

Ultima actualizare:

    Dr. Beatrice Mahlerfoto: Inquam Photos
Dr. Beatrice Mahlerfoto: Inquam Photos

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, afirmă că legislaţia este învechită şi nu permite angajarea de personal suficient în secţiile ATI, unde pacienţii au nevoie de îngrijire permanentă. Medicul spune că o parte din personalul care a reuşit să fie angajat în ATI pe durata stării de alertă ”a abandonat lupta”, întrucât ”nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav”.

Beatrice Mahler a vorbit, duminică, la B 1 Tv despe lipsa de personal din spitale. ”Lucrurile sunt diferire pentru fiecare spital. Pentru <Marius Nasta>, care este în subordinea Ministerului Sănătăţii, posturile pentru medicii de Terapie Intensivă nu au putut fi scoase la concurs pe perioadă nedeterminată. Posibilitatea angajării personalului la ATI în aceste moment este doar pe perioada determinată, adică pe perioada stării de alertă”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit News.ro.

Aceasta a precizat că ”legislaţia pe care o avem este foarte veche şi permite angajarea de medici, asistente şi infirmiere în ATI care nu corespunde nevoii de îngrijire a pacientului cu coronavirus”. ”La “Marius Nasta” avem în continuare deficit de personal în ATI. Şi pentru posturile care au fost scoase la concurs şi care s-au ocupat, o parte dintre cei care au venit la început în echipă, au abandonat lupta, pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat şi care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului", a mai declarat medicul.

Peste 1500 de pacienți cu coronavirus, la ATI

Autorităţilese confruntă în ultima perioadă cu lipsa locurilor de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus, dar, în repetate rânduri, au afirmat că nu paturile în sine sunt problema, ci lipsa personalului care să deservească evantualele paturi care ar putea fi montate. Sâmbătă, patru pacienţi cu coronavirus au fost tranportaţi de la Bucureşti la Iaşi, pentru a avea loc într-o secţie ATI. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că 3.474 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Totodată, s-au înregistrat 135 de decese. Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la ATI este de 1.505, în creştere faţă de ziua precendentă.

Citește și:

Precizările STS despre decesele Covid. "Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic. Datele nu pot fi modificate"

EXCLUSIV Soțul Elenei Merișoreanu, internat în stare gravă cu Covid: "Dacă nu ai pile, te mănâncă viermii". Și nepoatele au avut boala

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
banner sonia trifan png
banner Anamaria Ferentz png
Theo Rose si Denis Hanganu Clanul Foto Pro TV  jpg
"Sunt eu atât de fericită!", a mai completat Octavia Geamănu
banner irinel columbeanu png
Harra Carmen jpg
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net