Avocatul lui Cristi Borcea, primele declarații despre incidentul cu DIICOT-ul

cristi-borcea-diicot.jpg

Cristi Borcea a fost chemat la audieri la sediul DIICOT
Foto: Arhivă Click!

În decursul zilei de vineri, 2 noiembrie, Cristi Borcea a fost dus la sediul DIICOT pentru audieri, după ce i-a fost percheziționată în prealabil și locuința. Numele fostului acționar de la Dinamo este implicat într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul în acest dosar este unul imens, pornind de la 40.000.000 de lei iar suma totală supusă procesului de spălare este de aproximativ 90.000.000 lei, conform unui comunicat emis de DIICOT în acest sens.

Cristi Borcea a apărut pe lista de suspecți a celor de la DIICOT, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, de care afaceristul este bănuit. După ce i-a fost percheziționată locuința, fostul acționar de la Dinamo a fost dus la audieri de către procurori, la sediul DIICOT

Comunicatul de presă emis de DIICOT explică situația

Într-un comunicat, procurorii au explicat care este motivul pentru care afaceristul se confruntă din nou cu probleme „cu legea”. „Pentru a evita obligaţiile de la plata TVA şi a impozitului pe profit aferent încasărilor realizate prin intermediul societăţilor comerciale deţinute, membrii grupului infracţional au recurs la constituirea unor circuite de tip ”suveică”, firmele din componenţa acestora fiind controlate prin interpuşi şi având comportament de tip fantomă.

În mod concret, firmele controlate de către suspecţi au declarat livrări fictive către alte firme controlate din circuit, sumele aferente fiind ulterior transferate succesiv prin mai multe asemenea societăţi şi direcţionate către alte firme controlate de către aceştia sau alţi membri ai grupului infracţional  sau către conturi bancare personale (..) Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la suma de 40.000.000 de lei iar suma totală supusă procesului de spălare este de aproximativ 90.000.000 lei”, se arată în comunicat.

pavel-abraham-avocat-borcea2.jpg

Pavel Abraham, avocatul lui Cristi Borcea
Foto Facebook

Avocatul lui Cristi Borcea, primele declaraţii despre incident

De asemenea, și avocatul fostului acționar de la Dinamo, Pavel Abraham, a oferit explicații suplimentare cu privire la eveniment. Acesta a susținut că Borcea nu va fi arestat, deoarece „a trecut o mare perioadă de timp din momentul în care se presupune că faptele s-au săvârşit”.

„Au fost chemate mai multe persoane pentru a fi audiate, în calitate de suspecţi sau chiar inculpaţi. N-am mandatul clienţilor mei şi sunt foarte mulţi. Până în acest moment, pe domnul Borcea nu îl am. Erau nişte afaceri comerciale în care se percepea un comision de o anumită persoană care nu îşi îndeplinea obligaţiile prevăzute de stat. Precizez că cel puţin clienţii pe care îi reprezint eu şi-au plătit toate obligaţiile faţă de stat.

Şi TVA şi impozit pe profit şi în această calitate ei participă la proces, dat fiind faptul că o persoană din Republica Moldova nu şi-a îndeplinit obligaţiile fiscale faţă de stat. Domnul Borcea nu va fi reţinut şi ulterior arestat, dat fiind şi faptul că a trecut o mare perioadă de timp din momentul în care se presupune că faptele s-au săvârşit. Acum, după atât timp, să presupui că ar fi o problemă cu privire la ele, cred că nu ar fi normal”, a declarat prin intervenţie telefonică la Antena 3, Pavel Abraham. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Cristi Borcea a fost ridicat de procurorii DIICOT și dus la audieri, vineri, 2 noiembrie, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, de care fostul acționar Dinamo este bănuit. Prejudiciul în acest dosar este unul imens, ajungând la circa 40 de milioane de lei, adică 8,5 milioane de euro. Borcea a fost chemat la audieri după ce i-a fost percheziționată și locuința.

  • Probleme mari pentru Cristi Borcea! Poliţiştii de la Crimă Organizată sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au făcut vineri dimineaţă 24 de percheziții printre care una acasă la omul de afaceri. Potrivit news.ro, Cristi Borcea a fost dus la sediul DIICOT și este suspect într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1