Cristi Borcea a fost dus la audieri de DIICOT! Va face fostul șef dinamovist din nou închisoare?

borcea-diicot2.jpg

Cristi Borcea a fost dus la audieri la sediul DIICOT
Foto: Digisport

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cristi Borcea a fost ridicat de procurorii DIICOT și dus la audieri, vineri, 2 noiembrie, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, de care fostul acționar Dinamo este bănuit. Prejudiciul în acest dosar este unul imens, ajungând la circa 40 de milioane de lei, adică 8,5 milioane de euro. Borcea a fost chemat la audieri după ce i-a fost percheziționată și locuința.

După ce procurorii DIICOT au efectuat în decursul zilei de vineri mai multe percheziții, în spectrul celor vizați a intrat și Cristi Borcea, în vârstă de 48 de ani, fostului acționar de la Dinamo fiindu-i inspectată casa. Se pare că afaceristul este suspect într-un dosar ce privește săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Ulterior, în urma perchezițiilor, în după-amiaza zilei de vineri, Cristi Borcea a fost ridicat de DIICOT și dus la audieri, potrivit Libertatea.

Cristi Borcea a fost dus la audieri, la sediul DIICOT

Cristi Borcea este bănuit că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani în care erau implicaţi şi doi foşti directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 40 de milioane de lei. Conform sursei anterior menționate, Cristi Borcea a declarat doar: „No comment”, în momentul în care a fost contactat să dea detalii cu privire la acest subiect. Ulterior, în jurul amiezii, Cristi Borcea a fost ridicat de procurori care i-au percheziționat locuința și dus la audieri la sediul DIICOT. Poliţiştii de la Crimă Organizată sub coordonarea procurorilor DIICOT au început vineri dimineaţă 24 de percheziții, pentru depistarea unei structuri ce se ocupa cu evaziune fiscală și spălare de bani.

borcea-diicot.jpg

Vila lui Borcea a fost percheziționată, după care afaceristul a fost dus la audieri la sediul DIICOT
Foto: Arhivă Click!

Cristi Borcea, fostul patron și finanțator al echipei Dinamo, a fost eliberat condiționat din închisoare în luna iulie a acestui an, după ce în martie 2014, acesta a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în Dosarul Transferurilor. Imediat după ieșirea din arest, omul de afaceri a declarat că are nevoie de tratament de specialitate, deoarece perioada în închisoare și-a pus amprenta negativă asupra sa. La puțin timp de la eliberarea sa condiționată, acesta s-a căsătorit cu partenera lui de viață, Valentina Pelinel, care urmează să aducă pe lume două fetițe gemene.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5