Aproape un milion de români se mută în Anglia. Ce declară ambasadoarea țării noastre la Londra

anglia.jpg

Anglia
În timp ce majoritatea cetățenilor din UE părăsesc Anglia, românii o invadează
Foto: occidentul-romanesc.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Avalanșă de cereri depuse de români pentru a primi statutul de resident în Marea Britanie. Peste 950.000 de români au aplicat deja pentru statutul de rezident deși termenul expiră pe 30 iunie.

Cetățenii români care au sosit pe teritoriul UK până la data de 31 decembrie 2020 trebuie să aplice pentru rezidență, asemeni tuturor cetățenilor europeni, până la data de 30 iunie 2021. Potrivit stiridiaspora.ro, la cinci ani după Brexit, comunitatea românilor din Marea Britanie a crescut la proporții care au surprins atât autoritățile de la București cât și pe cele de la de la Londra.

 

Românii, pe locul doi la cereri de rezidență în Marea Britanie

 

În perioada de după Brexit, numărul cetăţenilor UE care îşi caută de muncă în Marea Britanie a scăzut cu 36%. O singură națiune a inversat această tendință: românii. Tot mai mulţi români au decis să locuiască și să muncească în Marea Britanie și mai ales în Anglia: 950.000 de români au solicitat în mod oficial statutul de resident potrivit datelor ambasadei României la Londra.”Numărul românilor a pornit de la o comunitate de dimensiuni medii spre una de dimensiuni mari. Estimăm că în acest moment aproape un milion de români locuiesc în Marea Britanie. Este a doua cea mai numeroasă comunitate din UE, la foarte mică distanţă de cea poloneză “, a afirmat Laura Popescu, ambasadorul României în Marea Britanie potrivit stiridiaspora.ro care citează Mediafax.

 

Vești proaste pentru românii care vor să studieze la universități britanice

 

Marea Britanie a părăsit programul Erasmus care oferea foarte multe facilități studenților din UE, deci și români. Ce înseamnă acest lucru?”Începand cu acest an taxele de studiu vor fi mult mai mari, între 16-38.000 de lire, nu se va mai putea primi împrumut guvernamental pentru achitarea acestor studii şi de asemenea studenţii vor trebuie să aplice pentru viza de student“, a precizat Laura Popescu potrivit sursei citate

 

 

 

 

Citiți și

 

 

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie după Brexit

 

Proxeneţi români, 31 de ani de puşcărie în Marea Britanie. Ce i-au făcut unei gravide

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5