Alida Moise, șefa de la Spitalul Gerota, după ce a scăpat din ghearele morții. ”Ar trebui să ne temem de coronavirus”

Ultima actualizare:

    Medicul Alida Moise a ieșit din spital acum o lună și salvează din nou viețiFoto:activenews.ro
Medicul Alida Moise a ieșit din spital acum o lună și salvează din nou viețiFoto:activenews.ro

A învins moartea într-o luptă crâncenă cu temutul coronavirus. Mai bine de o lună a fost pacientul care s-a zbătut să supraviețuiască ca să-și poată vedea din nou copiii. Alida Moise, șefa ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota, infectată cu coronavirus, a făcut mărturisiri cutremurătare, după ce a scăpat din ghearele morții. ”Ar trebui să ne temem de coronavirus.”

La o lună de la externare, Alida Moise, şefa de la ATI a Spitalului Dimitrie Gerota, a mărturisit prin ce a trecut în spital, după ce a fost infectată.

„Ultimul lucru la care m-am gândit au fost copiii mei și i-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea șansa să mă întorc la ei”, s-a destăinuit Alida Moise la Antena 3.

Pe 14 aprilie a fost externată și la scurt timp și-a reluat actvitatea. Salvează din nou vieți, pentru că asta știe să facă de peste 16 ani, și a fost numită director general al Spitalului Dimitrie Gerota, din Capitală.

Locul unde s-a infecat în timp ce îngrijea bolnavi la terapie intensivă. Ea fost infectată cu COVID19 de pacientul 17, polițistul Gheorghe Lupu, fostul adjunct al Poliţiei Capitalei.

Acesta se întorsese dintr-o espacapadă în Israel și minţise că nu a plecat din ţară. De altfel, tot spitalul cadrelor Ministerului de Interne s-a transfrmat atunci într-un focar de infecție.

Polițistul, actual angajat al ADP Sector 4, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în timp ce medicul Alida Moise, alți pacienți și cadre medicale s-au luptat să trăiască.

Medicul Alida Moise: ”Că trăiești, că mori, o faci de unul singur”

„Nu sunt recuperată în totalitate. Recuperarea e la 80% față de cum era înainte. Dacă mă compar cu ce eram când eram internată, este minunat. Ar trebui să ne temem de coronavirus, eu nu am crezut în teoriile conspirației. Eu am suferit de singurătate. Pacienții COVID nu pot fi vizitați de familie. Că trăiești, că mori, o faci de unul singur. Nimeni nu vine la tine. Eu nu am mai putut nici să vorbesc la telefon. Nici preotul nu a putut să mai vină la mine. Mă gândeam că o să fie foarte rău. Eram atât de epuizată, iar respirațiile erau atât de dificile ca și când aș fi avut sticlă în torace, niște înțepături teribile, e senzația că se rupe ceva în torace. Când respiram mă uitam dacă am sânge pe mână, atât de dureros era, credeam că se rupe ceva. Îți dorești să fii intubată, că știi că ești sedată și nu mai simți. Mă gândeam că nu mai pot respira, că nu mai pot face următoarea respirație. Mă gândeam la copiii mei, mai rosteam o rugăciune. Ultimul lucru la care m-am gândit au fost copiii mei și i-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea șansa să mă întorc la ei”, mărturisește emoționată Alida.

Culorile pe care medicul Alida Moise le vedea când închidea ochii

Femeia își amintește că a fost tare fericită când a deschis ochii. Văzuse telefonul plin cu mesaje și și-a dat seama că nu a luptat singură să iasă din starea critică și că mulți s-au rugat pentru ca ea să se facă bine.

”După ce m-am trezit am văzut sute și mii de mesaje, nu știam că am atâția prieteni, că atâția pacienți își vor aduce aminte de mine. Din punct de vedere intelectual nu sunt afectată. Când închideam ochii, am văzut multe culori. Prima culoare pe care am văzut-o era galben, pe care o vedeam des în copilărie, la Buzău. Apoi a fost mov, apoi au fost toate culorile. Nu știu dacă sunt halucinații. Imaginile astea le vedeam ori de câte ori închideam ochii, îmi era teamă să închid ochii. La un moment dat au dispărut”, povestește Alina Moise despre revenirea la viață.

Medicul Alida Moise a stat izolată 14 zile după ce a ajuns casă

Prima dată când a ajuns acasă și-a îmbrățișat mama. Și abia după 14 zile a avut curajul să-și atingă copiii. A stat izolată de teamă să nu-i îmbolnăvească.

Acum, femeia face recuperare sub îndrumarea unui kinetoterapeut, cu două feluri de exerciții: pentru recuperarea motorie și pentru respirat.

În plus, ia diverse tratamente, recomandate de cardiolog, de neurolog.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/sefa-de-la-terapie-intensiva-gerota-d...

https://www.click.ro/sport/tenis/mihaela-buzarnescu-facut-o-donatie-spitalului-gerota

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net