Două doctoriţe de la Spitalul Gerota, în stare critică după ce au contactat noul coronavirus

Ultima actualizare:

    Viitorii medici dau examen pe Arena Națională
Viitorii medici dau examen pe Arena Națională

Două doctoriţe de la Spitalul de Urgenţă Prof. dr. Dimitrie Gerota sunt în stare critică, iar la nivel naţional sunt 184 de cadre medicale infectate cu Covid-19, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Oficialul a precizat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, faptul că cele două doctoriţe sunt internate la Secţia de terapie intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

„Sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, într-o intervenţie telefonică la sursa aminită mai sus.

Potrivit ministrului, în acest moment 184 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, dintre care 90 de la Suceava.

Un bărbat de 60 de ani, fost ofiţer de Poliţie, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităţilor că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni. El s-ar fi simţit rău şi a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital şi a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus, potrivit adevărul.ro.După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină. Bărbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost şef la două poliţii de sector şi apoi director al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acum, el lucrează la ADP sector 4.

Şeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajaţi ai direcţiei şi, mai mult, a împărţit mărţişoare. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărţit mărţişoare în 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele poliţistului pensionar bolnav de COVID-19. 

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net