Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

covid-19-test.jpg

test de coronavirus
Autoritățile au schimbat regulile de testare pentru coronavirus

Pacientul 17, de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, a fost ofițer cu funcție mare în cadrul Ministerului de Interne. A fost șef al Poliției Capitalei și a reușit să infecteze până acum cinci persoane din jurul său. Acesta a ascuns faptul că a fost în Israel, iar când a început să se simtă rău s-a internat în clinica MAI, pe motiv că-l doare piciorul.

Două zile a fost plecat în Israel, la Zidul Plângerii, după cum spun surse din cadrul Administrației Domeniului Public sector 4 (ADP). Suficient însă ca să contacteze virusul ucigaș provenit din China.

Pe 26 februarie s-a întors în țară, pe 1 martie a împărțit mărțișoare și a intrat în contact cu peste 120 de persoane, potrivit șefului său de la ADP sector 4.

Pacientul 17 le-a spus medicilor că-l doare piciorul

Imediat a început să se simtă rău, astfel că pe 5 martie s-a internat la Spitalul cu circuit închis ”Dimitrie Gerota”, care aparține MAI.

Aici le-a spus medicilor că-l doare piciorul și a ascuns faptul că a fost plecat din țară. În momentul în care a început să-i scadă presiunea oxigenului, doctorii și-au seama că ceva este în neregulă, acesta fiind de altfel un simptom pentru bolnavii de COVID-19, și i-au luat probe din nas și gât, pentru a fi testate la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

A fost depistat pozitiv pe 9 martie și a fost declartă stare de urgență în spital. Pacienții de acolo, personalul medical, dar și vizitatorii  au fost băgați în izolare.

Pacientul 17 a infectat 5 persoane

Până acum, cinci persoane care au intrat în contact cu fostul ofițer în rezervă sunt infectate: soția-directoarea Policlinicii MAI, nora gravidă-angajată la Resurse Umane, din cadrul Primăriei Capitalei, fiul, angajat al SRI, nepotul său, de 3 ani, dar și pe o femeie, de 43 de ani, care ar lucra la Evidența Populației.

Pacientul 17 are 60 de ani, suferă de diabet și în perioada 2014 a fost șeful Poliției Capitalei pentru 6 luni, în rest a deținut funcția de adjunct.

În 2015 a ieșit la pensie și este anjagat la ADP sector 4, fiind șeful paznicilor. Instituția se află în incinta mall-ului Grand Arena, din Berceni, și e posibil ca bărbatul să fi împărțit virusul și aici, în timp ce venea și pleca de la birou. Pentru că a mințit că nu a fost plecat în străinătate în ultmele două luni, acestuia i s-a întocmit dosar penal și se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2, fiind acuzat de zădărnicire a răspândirii bolilor.

În prezent, în România, au fost confirmate 31 de cazuri, ultimul fiind al unui bărbat, de 42 de ani, din Iași, care s-a întors, pe 2 martie, din Veneția. Boala a debutat pe 4 martie, iar din 10 martie se află internat la Matei Balș.

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1