Ce se mai întâmplă cu dosarul fostului polițist care a adus coronavirusul în spitalul Gerota

spital-gerota.jpg

spitalul gerota
Fostul ofițer MAI a infectat 22 de cadre medicale din Spitalul Gerota din București
foto: arhiva Click!

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a spus, într-un interviu la Digi 24, în ce stadiu se află dosarul fostului polițist care a mințit că a fost în străinătate și a băgat în carantină Spitalul Gerota al Ministerului de Interne.

Procurorul general Gabriela Scutea a declarat, la Digi 24, că în acest moment procurorii așteaptă undă verde de la medici pentru a începe audierile în cazul fostului ofițer MAI care a infectat nu mai puțin de 22 de cadre medicale de la Spitalul de Urgență ”Dimitrie Gerota” din București, destinat exclusiv angajaților Ministerului de Interne.

„Pacientul vindecat și externat în continuare se află sub puterea unor indicații de izolare, noi suntem pregătiți ca în momentul în care nu mai avem bariere rezultate din indicațiile medicale, să începem audierile. Mai mult nu pot sa comentez despre dosarul colegului meu. O să fac o paranteză, care e una pur teoretică și nu pe contextul cauzei: nu este o cauză complexă, avem acuzație de fals în declarații, respectiv zadărnicirea combaterii bolilor, însă considerăm că în acest moment nu este cazul să comentăm foarte mult”.

Pacientul care a adus coronavirusul în spitalul Gerota, cercetat penal

Fostul ofițer MAI Nelu Lupu, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane.

49 de oameni s-au infectat din cauza fostului ofițer MAI. Dintre aceșttia, 22 erau cadre medicale, restul fiind apropiați. Soția, fiul, nora și nepoțelul de numai 3 ani al fostului polițist au fost, de asemena infectați cu virusul periculos.El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Nelu Lupu s-a internat în Spitalul Gerota la începutul lunii martie, ascunzându-le cadrelor medicale faptul că se întorsese recent din Israel, o țară care avea mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citește și:

Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

Șefa ATI de la Gerota, vindecată de coronavirus: ”Acum, fericirea are culoarea verde, a ochilor copiilor mei”

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1