Șefa de la Terapie Intensivă Gerota a depășit momentul critic în lupta cu coronavirusul. Vorbește cu copiii la telefon

alida-moise.png

medici spitalul gerota
L aînceputul epidemiei de coronavirus, dr. Alida Moise și colegele ei de la spitalul Gerota îi sfătuiau pe români să stea acasă
foto: arhiva proprie/Facebook

Medicul Alida Moise, șefa secției de Terapie intensivă de la Spitalul Gerota din Capitală, a reușit să depășească momentul critic în lupta cu noul coronavirus. Dr. Moise este încă internată la Institutul ”Matei Balș”, dar se află într-o stare bună și vorbește cu copiii ei la telefon, informează Observator.tv.

O veste bună într-o perioadă dificilă. Medicul Alida Moise, șefa secției de Terapie intensivă de la Spitalul de Urgență ”Dimitrie Gerota”, a depășit perioada critică după ce a fost infectată cu noul coronavirus la jumătatea lunii martie. La sfârșitul lunii trecute, despre dr. Moise au circulat chiar zvonuri că ar fi pierdut lupta cu boala, însă premeirul Ludovic Orban și secretarul de stat Raed Arafat au dat atunci asigurări că medicul este în stare critică la ”Matei Balș”, dar în viață.

În acest moment, după două săptămâni în care a fost intubată și a respirat cu ajutorul aparatelor, dr. Moise este într-o stare bună, mănâncă și vorbește cu copiii ei la telefon, conform unor surse citate de Observator.tv.

Medicul a fost una dintre numeroasele victime ale fostului angajat MAI Nelu Lupu, care s-a internat în spitalul Gerota la începutul lunii martie, ascunzându-le cadrelor medicale faptul că se întorsese recent din Israel, o țară care avea mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Dr. Alida Moise a aflat că a fost infectată la 17 martie și s-a dus la Institutul ”Matei Balș”, unde starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc.

Pacientul care a adus coronavirusul în spitalul Gerota, cercetat penal

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Citește și:

Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, infectați de coronavirus

Loading...
 
 

Citește și