Alertă la Suceava! 301 persoane de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică au coronavirus

Ultima actualizare:

    Cei infectați vor fi izolațifoto Mediafax
Cei infectați vor fi izolațifoto Mediafax

Este din nou alertă în Suceava. De această dată este vorba despre Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. Acolo 301 de pacienți și cadre medicale su fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a anunțat măsuri urgente.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-a descoperit că 301 persoane sunt infectate. Este vorba despre 242 de beneficiari ai centrului și 59 de angajați au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, doctor Manuela Trifan, a declarat pentru Antena 3 că beneficiarii infectați cu coronavirus vor fi îngrijiți cel mai probabil în centrul de la Sasca Mică de angajații sănătoși. În ceea ce privește angajații bolnavi, aceștia vor fi internați, fie în spital, fie într-o altă locație.

Conform Grupului de Comunicare strategică, testarea a avut loc după ce un beneficiar de la Centrul de Recuperare și Reabilitarea Neuropsihiatrică a fost confirmat pozitiv. 

În acest moment, în centru se află aproximativ 385 de beneficiari  și peste 250 de angajați.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat măsuri urgente, în acest sens:

1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,

2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.

3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.

4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.

5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.

6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Municipiul Suceava și mai multe localități limitrofe sunt în carantină din cauza numărului mare de infecții cu noul coronavirus. Peste  2.100 de persone erau contaminate cu Covid-19, conform raportului publicat, luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA

Arhiepiscopul Pimen, infecat cu coronavirus, a oficiat slujba de Înviere. În ce stare se află

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net