Alertă de călătorie. Este”cod portocaliu” de caniculă în Franţa

cod_portocaliu_franta-canicula.jpg

termometru stradal temperatura franta
Meteorologii francezi au emis ”cod portocaliu” de caniculă pentru 21 de departamente
FOTO: Facebook

Valul de aer fierbinte din Africa a adus temperaturi uriașe în sudul continentului nostru. Dacă vreți să vizitați Parisul este bine să știți că meteorologii francezi au emis ”cod portocaliu” de caniculă pentru 21 de departamente.

Francezii și turiștii care vizitează țara lor au fost avertizați că în următoarele zile se vor înregistra temeperaturi uriașe în 21 de departamente din Franța.

Este”cod portocaliu” de caniculă în Franţa

Ministerul de Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că serviciul local de meteorologie a prognozat un nou episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor franceze, până la sfârşitul săptămânii.

Potrivit MAE, căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării, cu maxime aşteptate în perioada 24 - 25 iulie 2019.

Météo France a emis o avertizare de ”cod portocaliu” de caniculă pentru 21 de departamente, care se va extinde pentru tot teritoriul.

În Departamentele din sudul Franţei (est/vest) - Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,Var, Ariège, Alpes de Haute Provence, Haute Garonne, Hautes-Alpes, Tarn şi Garonne, Vaucluse, Lot, Bouches-du-Rhône, Gers, Gard, Hautes-Pyrénées, Lozère, Pyrénées-Atlantiques, Hérault, Haute-Corse, Aveyron, Corse-du-Sud, Tarn, Aude, din cauza caniculei (36/42 grade Celsius), există pericol de producere a incendiilor de pădure şi vegetaţie.

Persoanele care doresc sfaturi din partea autorităţilor sanitare pot accesa platforma telefonică «Canicule Info Service» nr. telefon: 0800 06 66 66 (apel gratuit de la un post telefonic fix din Franţa de luni până sâmbătă, între orele 09:00 şi 19:00), creată de Ministerului francez al Sănătăţii în acest scop.

Citește și

Vremea la munte și la mare, în perioada 22 iulie – 5 august

Cum va fi vara 2019? Prognoză meteo pentru 3 luni

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1