Cum va fi vara 2019? Prognoză meteo pentru 3 luni

vremea-plaja-mare-litoral-vacanta-concediu-vara.jpg

Vara 2019 va aduce fenomene meteo extreme în mare parte din Europa, astfel că scenariul de vara trecută pare că se repetă
Vara 2019 va aduce fenomene meteo extreme în mare parte din Europa, astfel că scenariul de vara trecută pare că se repetă
FOTO: Click!

Ne-am săturat de ploi și ne pregătim de concedii. Cum va fi vara 2019? Iată prognoza meteo pentru 3 luni, realizată de specialiștii Accuweather!

Specialiștii Accuweather au făcut o estimare a vremii pentru vara 2019, în Europa. În România, aceștia prognozează multe furtuni violente.

Cum va fi vara 2019

Vara 2019 va aduce fenomene meteo extreme în mare parte din Europa, astfel că scenariul de vara trecută pare că se repetă, scrie digi24.ro.

În vestul și sudul Europei, vor fi multe zile de caniculă greu de suportat și secetă, iar în sud-est, inclusiv în România, vor fi multe furtuni violente, potrivit unei prognoze meteo Accuweather.

Anul acesta, canicula va fi persistentă și va începe încă din luna iunie în Peninsulta Iberică și Europa Centrală. Anul trecut, temperaturile au atins recorduri în Portugalia, Belgia, Olanda, Germania și în zona scandinavă, însă au durat aproximativ o săptămână. Pentru vara lui 2019, specialiștii se așteaptă ca perioadele de caniculă să fie mai lungi.

Vara 2019. Prognoză meteo pentru 3 luni

Temperaturi de 38 de grade vor fi posibile în nordul Franței, Belgia, Olanda, Polonia, Slovacia și Ungaria.

„Temperaturile pot ajunge la 40 de grade C în părți din sudul și estul Franței, din iulie până la începutul lui august”, potrivit meteorologului Accuweather Tyler Roys.

În Portugalia și Spania ar putea fi mai multe zile cu 43 de grade C sau chiar mai mult. Nopțile vor fi, de asemenea, neobișnuit de calde, în această parte a continentului.

Sursa: digi24.ro

Citește și Armata, chemată să intervină în județele Alba și Buzău după inundații

Loading...

Citește și

  • Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, spun meteorologii ANM

    Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, spun meteorologii ANM. Temperatura maximă absolută a lunii mai în România este 40,8ºC, înregistrată la Mărculeşti (județul Călăraşi), în 27 mai 1950.

  • Zguduitor! Apele furioase i-au răpit unei mame din Prahova toţi cei patru copilaşi. Când viitura a năvălit în gospodăria din comuna Sângeru, femeia disperată i-a urcat pe cei patru prichindei, cel mai mic în vârstă de nouă luni şi cel mai mare de 6 ani, pe o saltea. Din păcate, pârâul umflat de ploi a măturat totul în cale şi micuţii s-au înecat.