Aici repara măsele zidarul cu 8 clase? Este cercetat în libertate

4-1-3col.jpg

Aşa arată cabinetul amenajat în locuinţa din satul Lipia

La 44 de kilometri de Capitală, într-o curte de ţară, locuieşte un zidar cu 8 clase, care este acuzat de poliţişti că scotea şi repara măsele. Sâmbătă, Costel Sandu a fost săltat de oamenii legii din locuinţa lui, din satul ilfovean Lipia, şi lăsat apoi în libertate. Vecinii acestuia îşi fac cruci şi se jură că soţia lui se îngrijeşte de gura lor.

Unii cred că profesia de medic o poate face oricine. Chiar şi cei fără carte, care au învăţat la şcoală doar noţiuni elementare de scris, citit şi socotit. Este şi cazul lui Costel Sandu (50 de ani), acuzat de  poliţişti că se dădea drept medic stomatolog, deşi oamenii din sat spun că are 8 clase şi este zidar. Sâmbătă, aceştia au descins în locuinţa lui, din comuna Gruiu, satul Lipia, unde au făcut percheziţii. Au găsit în casă un cabinet dentar în toată regula, cu ustensile medicale, doctorii şi alte cele.

4-2-25col.jpg

Costel Sandu a fost lăsat să plece în libertate după audieri

 

Nu practic această meserie. Soţia mea este medic stomatolog şi cabinetul e funcţional din 1992. Eu sunt la o specializare de medicină, asistent medical. Nu sunt zidar, să ştiţi”, a declarat Sandu la ieşirea de la audieri. Nu a fost reţinut, dar este cercetat în libertate, fiind acuzat de exercitarea  unei profesii fără drept.  Infracţiunea este pedepsită între 3 luni şi un an de închisoare sau amendă penală. În plus, nici un sătean nu a dorit să depună plângere împotriva lui, ba chiar sunt persoane care-l apără şi se jură că este un om care a făcut numai bine.

4-foto-3-3col-6cm.jpg

Aici locuieşte bărbatul acuzat că ar face pe dentistul

 

”Fata mea a avut dureri mari de măsea, dar am fost la un cabinet în Snagov şi nu a vrut să-i facă extracţie că avea abces. În miez de noapte, am bătut la poarta lor şi a fost ajutată. Doamna doctor, nu domnul, i-a scos măseaua. Şi nu a luat mult, doar 50 de lei şi dacă nu ai bani îţi face pe datorie. Păi, alţii cer 150-200 de lei. Jur pe ce am mai scump că nu Costel este doctor. Îi zicem domnul doctor prin sat pentru că soţia lui e medic. Şi părinţii ei au fost stomatologi până înainte să plece din ţară”, ne-a spus săteanca Maria Stanciu.

4-foto4-tifz.jpg

Maria Stanciu se jură că ”domnul Costel nu scoate măsele”

 

Extracţia a fost făcută anul trecut, deşi autorităţile spun că femeia nu ar mai profesa în acte stomatologia de câţiva ani. Potrivit specialiştilor, ca să poţi pofesa este nevoie ca an de an să se elibereze libera practică. Pentru asta se plăteşte o taxă de 40 de lei la Colegiul Medicilor şi trebuie să se facă dovada că   s-a participat la cursuri de formare continuă. Pe de altă parte, o altă săteancă, Nicoleta, ne-a mărturisit, ieri, că ea a auzit că tocmai Costel face pe stomatologul, şi nu nevasta.   

Loading...

Citește și