Primele declarații ale stomatologului fals: «Nu sunt zidar»

Ultima actualizare:

    Primele declarații ale bărbatului care a fost acuzat că practica stomatologia fără drept Foto: Captură Digi 24
Primele declarații ale bărbatului care a fost acuzat că practica stomatologia fără drept Foto: Captură Digi 24

După scandalul iscat în urma descoperirii italianului care activa drept chirurg, fără să dețină acest drept, forțele de ordine au devenit mult mai atente în privința acestui subiect.

Forțele de ordine au demarat o anchetă, după ce s-a descoprit că un bărbat cu opt clase, cu meseria de bază de zidar, a profesat meseria de dentist într-o comună de lângă Bucureşti, conform primelor informații obținute de la martorii din localitate. 

Bărbatul din localitatea Gruiu, judeţul Ilfov, în vârstă de 50 de ani, care ar fi exercitat fără drept profesia de dentist pentru locuitorii comunei a fost audiat sâmbătă, 9 februarie, de către polițiști. La plecarea de la poliția Snagov, el a spus că face o specializare de medicină și că nu este zidar.

Primele declarații ale bărbatului care a fost acuzat că este „dentist fals”

„Culmea e că nu practic această meserie (de stomatolog n.r) Tocmai. Soția mea e medic stomatolog și cabinetul e funcțional din 92. Eu sunt la o specializare de medicină. Nu sunt zidar, să știți”, a declarat acesta. Întrebat dacă a efectuat vreo operație, bărbatul, pe nume Costel Sandu, a explicat că nu a fost vorba de așa ceva. „Nu, absolut”, a fost răspunsul presupusului dentist fals, potrivit Digi 24. 

Poliţiştii din Ilfov au făcut sâmbătă percheziţii la locuinţa bărbatului, iar după câteva ore de audieri, acesta a plecat de la secția de poliție. Acum este cercetat în libertate. Autorităţile au deschis, de asemenea, un dosar penal pentru practicarea unei meserii fără drept legal. Dentistul din Gruiu nu are niciun fel de studii de specialitate, a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist.

Colegiul Medicilor Dentiști a verificat dacă Sandu este medic stomatolog, însă acesta nu apare în evidențele oficiale. „Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentiști Ilfov”, a fost verdictul Colegiului Medicilor Dentiști.

Potrivit Codului penal, exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea cere autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cineva trebuie să semneze însă plângerea penală, iar sătenii nu par a fi dispuşi să se despartă de dentistul lor, cu sau fără diplomă, conform sursei anterior menționate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net