Primele declarații ale stomatologului fals: «Nu sunt zidar»

medic-stomatolog.jpg

Primele declarații ale bărbatului care a fost acuzat că practica stomatologia fără drept
Foto: Captură Digi 24

După scandalul iscat în urma descoperirii italianului care activa drept chirurg, fără să dețină acest drept, forțele de ordine au devenit mult mai atente în privința acestui subiect.

Forțele de ordine au demarat o anchetă, după ce s-a descoprit că un bărbat cu opt clase, cu meseria de bază de zidar, a profesat meseria de dentist într-o comună de lângă Bucureşti, conform primelor informații obținute de la martorii din localitate. 

Bărbatul din localitatea Gruiu, judeţul Ilfov, în vârstă de 50 de ani, care ar fi exercitat fără drept profesia de dentist pentru locuitorii comunei a fost audiat sâmbătă, 9 februarie, de către polițiști. La plecarea de la poliția Snagov, el a spus că face o specializare de medicină și că nu este zidar.

Primele declarații ale bărbatului care a fost acuzat că este „dentist fals”

„Culmea e că nu practic această meserie (de stomatolog n.r) Tocmai. Soția mea e medic stomatolog și cabinetul e funcțional din 92. Eu sunt la o specializare de medicină. Nu sunt zidar, să știți”, a declarat acesta. Întrebat dacă a efectuat vreo operație, bărbatul, pe nume Costel Sandu, a explicat că nu a fost vorba de așa ceva. „Nu, absolut”, a fost răspunsul presupusului dentist fals, potrivit Digi 24. 

Poliţiştii din Ilfov au făcut sâmbătă percheziţii la locuinţa bărbatului, iar după câteva ore de audieri, acesta a plecat de la secția de poliție. Acum este cercetat în libertate. Autorităţile au deschis, de asemenea, un dosar penal pentru practicarea unei meserii fără drept legal. Dentistul din Gruiu nu are niciun fel de studii de specialitate, a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist.

Colegiul Medicilor Dentiști a verificat dacă Sandu este medic stomatolog, însă acesta nu apare în evidențele oficiale. „Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentiști Ilfov”, a fost verdictul Colegiului Medicilor Dentiști.

Potrivit Codului penal, exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea cere autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cineva trebuie să semneze însă plângerea penală, iar sătenii nu par a fi dispuşi să se despartă de dentistul lor, cu sau fără diplomă, conform sursei anterior menționate. 

Loading...

Citește și