Accidentul aviatic de la Buzău. Cine sunt oamenii de afaceri care și-au pierdut viața

avion_prabusit.jpg

avion prabusit buzau
La bordul avionului se aflau două persoane
Foto: captură DIGI24

Doi afacerişti cunoscuţi, morţi în accidentul aviatic de la Buzău . Unul dintre cei decedați se numeşte Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa. Acesta era pasager în aeronavă. Pilotul avionului era Mihai Covaciu, un afacerist cunoscut în judeţul Cluj şi dezvoltator imobiliar.

Conform unor surse apropiate acnhetei, cei doi ar fi plecat de la Ghimbav către Constanţa, unde Liviu Bucăţică ar fi achiziţionat recent de la Mihai Covaciu o locuinţă. Cei doi au hotărât să folosească avionul lui Mihai Covaciu, pentru a ajunge mai repede.

Este vorba despre un avion Tecnam P2008JC YR-COV.

Mihai Covaciu era un cunoscut dezvoltator imobiliar, cu investiţii în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj-Napoca, şi deţinea brevetul de pilot de mai bine de cinci ani.

mihai-covaciu.jpg

Mihai Covaciu era un cunoscut dezvoltator imobiliar, cu investiţii în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj-Napoca
Mihai Covaciu, unul dintre cei doi oameni de afaceri care și-au pierdut viața în accidentul aviatcic de la Buzău
foto: captura Facebook

La scurt timp de la decolare, avionul a dispărut de pe radar. Martorii au sunat la 112 și au anunțat prăbuşirea unei aeronave în zona Nehoiaşu.

Potrivit ISU, "în urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni".

liviu-bucatica-facebook.jpg

Liviu Bucățică, ultima fotografie înainte de accident
Liviu Bucățică, om de afaceri
foto: captura Facebook

Imediat, la fața locului au fost mobilizate echipaje de ajutor și intervenție. Din păcate pentru cei doi, nu s-a mai putut face nimic

Anchetatorii spun că avionul s-ar fi rupt în două, iar coada aparatului a rămas pe cealaltă parte a versantului muntos.

Liviu Bucăţică, 51 de ani, era un om de afaceri din Constanța și fratele Corinei Martin, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

Loading...

Citește și