Abramburesc din nou manualele! Ecaterina Andronescu nu mai vrea manualul unic

ecaterina-andronescu-nu-mai-vrea-manualul-unic.jpg

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a decis să scoată manuaul unic
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a decis să scoată manuaul unic

Ministerul Educaţiei renunţă la manualul unic. Ecaterina Andronescu a aprobat ordinul care reglementează regimul manualelor şcolare, prin care vor fi aleși trei ofertați ce vor trece printr-o evaluare.

Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, manualele școlare pentru fiecare disciplină vor fi cumpărate prin licitaţie, în baza unui acord cadru, de la primii trei ofertanți declarați câștigători.

Manualele vor fi evaluate din punct de vedere al calității științifice de către 5 experți, coordonaţi de consilierii Centrului Național de Evaluare și Examinare.

“Identitatea membrilor comisiei de evaluare și experților cooptați este confidenţială şi nu poate fi dezvăluită decât la solicitarea scrisă a instanțelor de judecată”, prevede metodologia. De asemenea, ordinul arată că experţii răspund pentru acurateţea şi pentru veridicitatea informaţiilor.

”Toți experții care au avut erori în activitatea desfășurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectați în evaluările proiectelor de manuale școlare viitoare și nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naționașe, bacalaureat, titularizare și definitivare în învățământ, pentru următorii cinci ani calendaristici”, se mai arată în document.

Decizia a fost luată după scandalul manualelor de anul trecut, când cărțile pentru elevi au fost pline de greșeli.

Loading...