Elevii din clasa a VI-a vor învăța că fluviul Dunărea are izvoarele la Paris!

Ultima actualizare:

    Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a are multe erori
Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a are multe erori

Din nou un imens scandal legat de noile manuale școlare! Din toamnă, elevii din clasa a VI-a vor avea manuale la Geografie noi, moderne, dar pline de greșeli. Orașul Turnu Măgurele este la granița de vest, iar fluviul Dunărea izvorește de pe lângă capitala Franței, Paris.

Elevii de clasa a VI-a vor învăța din septembrie că orașul Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, acolo unde până acum toți știam că este orașul Drobeta-Turnu Severin, scrie hotnews.ro.

Autorii manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a au trecut prin evaluări și au primit aproape punctaj maxim, informează Editura Didactică și Pedagogică (EDP) din subordinea Ministerului Educației. Așadar, autorii au predat manuscrisele (textul), iar EDP a redactat paginat, ilustrat și tipărit acest manual plin de erori de ilustrație.

Printre erorile greu de ratat din noul manual de Geografie pentru clasa a VI-a: Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roșie, Insula Tasmania este numită “Vanuatu”, un stat nu există, regiunea industrială Ruhr este greșit scrisă Rhur.

Manualele pentru clasa a VI-a au costat 24 de milioane de lei

Toate cele 1,6 milioane de manuale necesare, pentru 15 discipline de la clasa a VI-a, au costat peste 24 de milioane de lei.

Editura Ministerului Educației anunță că își corectează manualele cu ajutorul publicului, dar numai pe varianta digitală, pentru că manualele au fost deja tipărite, scrie hotnews.ro.

”Proiectul manualului școlar de Geografie pentru clasa a VI-a, autori FISCUȚEAN Mihaela Cornelia, FISCUȚEAN Dorin, MIHAI Ciprian, POPA Ionela a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100”, arată Editura Didactică și Pedagogică.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net