35% dintre turiștii români aleg să-și facă vacanța în destinații exotice. Africa e pe primul loc

papagal-exotic-turist-vacanta.jpg

Românii au devenit iubitori de vacanțe exotice
Românii au devenit iubitori de vacanțe exotice

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Mulți români optează vacanțele exotice, în țări îndepărtate. Potrivit unui studiu, Africa se află, în prezent, în topul preferințelor. Au multe de vizitat, rata de infectare cu Covid-19 este mică și este cald pe tot timpul anului.

Din ce în ce mai mulți turiști români aleg destinațiile exotice. Vor să viziteze destinații îndepărtate, locuri inedite, în plus, știu că în Africa, spre exemplu, este mereu vară.

Tocmai de aceea, continentul negru se clasează mai nou pe prima poziție, surclasând Asia.

Potrivit unui studiu, circa 35% dintre turiști aleg vacanțe exotice iar 65% rămân pe varianta clasică, în perioada mai-octombrie: Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania.

35% dintre turiștii români aleg să-și facă vacanța în destinații exotice. Africa e pe primul loc

”La ora actuală, putem spune că Africa a devenit favorita numărul 1 a destinațiilor exotice, depășind continentul asiatic. Pe lângă faptul că Africa reprezintă un continent încă nedescoperit de către majoritatea românilor, multe țări din Extremul Orient, cu câteva excepții, impun încă multe restricții cauzate de pandemia Covid-19. Pe lângă destinațiile africane clasice, precum Egipt, Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Kenya, Tanzania cu Zanzibar, organizăm circuite și în alte țări mai puțin cunoscute pe piața turistică din România, precum Etiopia, Namibia, Sudan, Senegal, Gambia, Togo, Benin, Ghana, Algeria sau Namibia. Raportat la cereri, pe locul doi se află, la ora actuală, America de Sud și America Centrală, cu destinații precum Peru, Ecuador cu Galapagos, Columbia, Chile cu Insula Paștelui, Mexic, Costa Rica, Panama, sau Guatemala. Firește că ne dorim și o revenire a Asiei și a Extremului Orient, care sperăm că se va întâmpla anul viitor”, a declarat Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Topul destinațiilor exotice este condus de Kenya

Topul destinațiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania și Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc, Namibia, Senegal, Gambia, Togo și Benin.

Pentru America de Sud și America Centrală, cele mai solicitate destinații sunt Peru, Chile (inclusiv Insula Paștelui) și Ecuador cu insulele Galapagos (care, deși situate în Oceanul Pacific, aparțin de Ecuador). Pentru Asia, la ora actuală sunt solicitate circuite pentru țări din Asia Centrală, precum Uzbekistan. Majoritatea turiștilor care aleg destinațiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim șapte participanți, dorința acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale și istorice sau atracții naturale.

safari-kenya.jpg

Safari în savana din Kenya este atracția destinației
Safari în savana din Kenya este atracția destinației

Însă există și o categorie de turiști care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya – Mombasa, Tanzania – Zanzibar sau Mexic – Riviera Maya.

Cele mai căutate și inedite atracții și produse turistice pentru destinațiile exotice sunt, potrivit consultanților din turism, Machu Picchu și Nazca (Peru), Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan, Parcul Kruger din Africa de Sud sau safari în Kenya și Tanzania.

O vacanță exotică costă între 1.500 și 4.000 de euro

Tarifele pentru destinațiile exotice variază între 1.500 și 4000 de euro de persoană, în funcție de destinație, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană.

Durata medie a unui circuit într-o destinație exotică este de 12 zile, iar a unui sejur, de 7-8 zile.

cascada-la-paz-costa-rica.jpg

Cascada La Paz, din Costa Rica, un alt obiectiv care atrage turiștii
Cascada La Paz, din Costa Rica, un alt obiectiv care atrage turiștii

”Turiștii aleg destinațiile exotice și în funcție de cum sunt poziționate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre țările din Africa și din America de Sud și Centrală se află pe lista verde de mai mult timp. Pentru destinații exotice sunt deja multe rezervări pentru lunile august și septembrie, iar turiștii au început deja să efectueze rezervări pentru perioada octombrie – decembrie. Unul dintre motivele pentru care se fac rezervări până la sfârșitul anului, este acela că destinațiile exotice sunt căutate de turiștii din întreaga lume, fiind recomandată efectuarea rezervărilor din timp, în pofida pandemiei”, a mai precizat Daniela Nedelcu.

Citește și: 

Ștefan Bănică, în vacanță cu cei trei copii. Frații cei mari, Violeta și Radu Ștefan, sunt doi adolescenți superbi

La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați vacanța de la o agenție de turism. Sfaturi de la ANPC

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5