Prințul William, declarații sfâșietoare despre pierderea mamei: „Este o durere incomparabilă”

Ultima actualizare:

    Prințul William apare într-un nou documentar BBCFoto: Getty
Prințul William apare într-un nou documentar BBCFoto: Getty

Prințul William a vorbit recent, într-un documentar BBC, despre sănătatea mintală în general, dar și despre moartea Prințesei Diana, care a și-a pierdut viața pe 31 august 1997.

Ducele de Cambridge a mărturisit că această pierdere l-a marcat pe viață și că i-a influențat job-ul de pilot pe ambulanță aeriană. Prințul William a activat în cadrul forțelor armate britanice între 2006 și 2013 și a lucrat mai târziu ca pilot de căutare și salvare. Al doilea în linia succesiunii la tron după tatăl său, Charles, soțul lui Kate Middleton a renunțat la acest job în 2017, atunci când s-a hotărât să se dedice full-time îndatoririlor sale regale. Cariera de pilot l-a lăsat cu un sentiment negativ și depresiv, potrivit Daily Mail.

Prințul William vrea să atragă atenția asupra sănătății mintale a bărbaților

„Am rămas cu un sentiment depresiv și foarte negativ. Ma gândeam că moartea e mereu la orice colț, oriunde m-aș fi dus. Acest sentiment e o povară greu de suportat”, a mărturisit prințul William, în cadrul documentarului A Royal Team Talk: Tackling Mental Health. Suicidul este în continuare cea mai întâlnită cauză a morții la bărbații sub 45 de ani, iar prințul William încearcă să atragă atenția asupra importanței sănătății mintale la locul de muncă. 

„Noi bărbații suntem uneori rușinați de emoțiile noastre. Trebuie să ne relaxăm un pic și să fim în stare să vorbim despre emoțiile noastre, pentru că nu suntem roboți”, a mai adăugat ducele de Cambridge. Prințul William a vorbit deschis și despre tragedia care i-a marcat viața: moartea mamei sale, prințesa Diana.

„Când pierzi un om drag la o vârstă fragedă este o durere incomparabilă. Știi că în viață vor fi și alte lucruri dificile, dar nicio durere nu se va compara cu asta. Dar asta te apropie și de alți oameni care au suferit o pierdere asemănătoare. Poți citi în ochii oamenilor dacă au simțit pierderea unui apropiat. Vor să vorbească despre acest lucru, dar nu vor să facă primul pas. Vor să aibă permisiunea să vorbească despre asta”, a mărturisit William.

Citește și

Kate Middleton, cinci ținute prin care ne amintește de prințesa Diana

Prințesa Diana s-a aruncat pe scări când era însărcinată „pentru a-i atrage atenția lui Charles”!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net