În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

Ultima actualizare:

    21 martie Iași, România. Ignorând sfaturile autorităților, zeci  de persoane au venit la Iași la slujba de pomenire a morților . În acceași zi, italienii au anunțat 793 de morți în doar 24 de oreFotografii: EPA-EFE/AFP/Profimedia/ Facebook Dragoș Pășcăneanu/ colaj Click!
21 martie Iași, România. Ignorând sfaturile autorităților, zeci de persoane au venit la Iași la slujba de pomenire a morților . În acceași zi, italienii au anunțat 793 de morți în doar 24 de oreFotografii: EPA-EFE/AFP/Profimedia/ Facebook Dragoș Pășcăneanu/ colaj Click!

Nimeni nu-şi mai aminteşte de „la dolce vita”. În superba Italie se aud astăzi numai clopote de înmormântare, plânsetele oamenilor rămaşi fără mamă, tată, soţ sau bunici, sunetul sec al camioanelor de armată care transportă coşciuge. În urmă cu trei săptămâni, aveau mai puţine cazuri de Covid-19 decât are România azi. Dacă nu respectăm măsurile decise de autorităţi, riscăm să ne regăsim şi noi în acest tablou sumbru!

Imaginile cu aglomeraţia din parc, păduri sau de la unele slujbe au făcut, în weekend, înconjurul României! Din recomandările ”staţi acasă” şi ”deplasaţi-vă doar dacă e strict necesar”, unii n-au înţeles nimic! 

21 martie Bergamo, Italia. Așa arată adevărata față a bolii! Spitalele din Italia sunt suprasolicitate, iar bolnavii se luptă pentru  viață la terapie intensivă,  fiind ajutați să respire
21 martie Bergamo, Italia. Așa arată adevărata față a bolii! Spitalele din Italia sunt suprasolicitate, iar bolnavii se luptă pentru viață la terapie intensivă, fiind ajutați să respire

Coronavirus Italia, 21 martie: 793 de decese într-o singură zi

Consecinţele pot fi extrem de grave şi sunt şi uşor de vizualizat! Ajunge să priveşti imaginile cu spitalele pline din Italia, cu pacienţii de la terapie intensivă care se chinuie să respire, cu zeci de sicrie lângă care nu plânge nimeni, pentru că toată lumea e în izolare!

Italia, actualul centru al pandemiei de Covid-19, a înregistrat sâmbătă un nou record nedorit: 793 de morţi, din totalul de peste 4.800 în nici o lună! Asta în condiţiile în care, mai ales în nordul ţării, există unul dintre cele mai performante sisteme de medicină de urgenţă din lume: aparate multe, performante, personal suficient şi extrem de bine pregătit. Cu toate acestea, toată lumea e depăşită! 

Zeci de sicrie aliniate în Italia în săli special amenajate
Zeci de sicrie aliniate în Italia în săli special amenajate

Cei mai mulţi specialişti sunt de părere că luarea cu întârziere a măsurilor drastice de limitare a circulaţiei şi de izolare a favorizat răspândirea fără precedent a îmbolnăvirilor.

Coronavirus România, 22 martie: 433 de persoane infectate, 3 decese

România avea duminică, 22 martie, 433 de cazuri şi 3 decese, similar cu situaţia din Italia de acum trei săptămâni. Dacă nu respectăm măsurile stricte, riscăm să ajungem la fel! Diferenţa este însă că sistemul nostru sanitar nu este la fel de bine dotat ca al italienilor. Recuperarea unui bolnav este lungă, de aceea nu trebuie să ajungem la o creştere bruscă a numărului de cazuri. 

Spitalele din nordul Italiei au fost toate transformate în unități pentru tratarea  pacienților cu coronavirus
Spitalele din nordul Italiei au fost toate transformate în unități pentru tratarea pacienților cu coronavirus

”În cazul persoanelor care fac forma uşoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariţia primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a infecţiei cu coronavirus, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună. 

Armata italiană păzește străzile
Armata italiană păzește străzile

Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor şi chiar al depăşirii capacităţii lor. De aceea este esenţial să încetinim ritmul de infecţie cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor şi asistenţilor noştri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este reducerea sau restrângerea contactelor sociale”, transmite Ministerul Sănătăţii. Doar respectând cu toţii regulile, ne putem apăra de acest virus!

Sute de noi cazuri, raportate zilnic în Italia
Sute de noi cazuri, raportate zilnic în Italia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net