Imagini care sfidează orice logică: Napoli arată ca un furnicar în plină carantină

napoli-italia-epa-efe_5.jpg

coronavirus italia
Napoli, Italia
foto: Epa / Efe

Napoli, cel mai mare oraș din sudul Italiei, cu aproximativ 1.000.000 de locuitori, a oferit imagini ireale în acest weekend. Forfotă pe străzi, oameni la cozi la magazine, aglomerație de nedescris, asta în condițiile în care întreaga țară se află sub restricțiile carantinei totale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Din 9 martie, Guvernul italian a decis că toată Italia va deveni o zonă roșie, ca Lombardia, și nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din țară fără o justificare clară.​ Astfel, Italia a devenit primul stat occidental care a impus măsura dură a carantinei totale pentru a preveni răspândirea infectării cu COVID-19.

napoli-italia-epa-efe_1.jpg

Nu toți italienii se protejează cu măști și mănuși
foto: Epa / Efe

În momentul de față (5 aprilie), în Italia au fost raportate 124.632 de cazuri de coronavirus și 15.362 de decese, însă există un oraș din Italia în care viața seamănă mai degrabă cu cea din Suedia, stat care a decis să nu ia măsuri drastice și să nu-și streseze cetățenii. Este vorba despre Napoli, unde viața pare la fel de animată ca înainte de pandemie.

napoli-italia-epa-efe_4.jpg

sudul Italiei nu a fost lovit la fel de grav de pandemia de coronavirus ca nordul peninsulei, zona se află legal în carantină
foto: Epa / Efe

Imaginile surprinse pe străzi, în weekend, sunt revoltătoare, iar filmulețul publicat de Corriere della Sera a devenit viral. "Asta-i carantină?", strigă și jurnaliștii italieni, în titlu. Măsurile de carantină din Italia au fost prelungite până pe 13 aprilie, a anunțat ministrul sănătății Roberto Speranza, iar persoanele care le încalcă riscă între un an și patru ani de închisoare și amenzi de până la 3.000 de euro.

napoli-italia-epa-efe_6.jpg

foto: Epa / Efe

Napoli a reușit să șocheze și atunci când a anunțat reunirea echipei de fotbal fix în ziua în care în Italia se înregistrau aproape 6000 de cazuri noi și 627 de morți. Pe site-ul oficial al grupării napoletane a fost publicat un comunicat prin care s-a anunțat că de miercuri, 25 martie 2020, se reiau antrenamentele, scrie DigiSport.ro. ”SSC Napoli anunță că echipa va relua antrenamentele la Centrul Tehnic miercuri, 25 martie, cu o sesiune de dimineață!”, este comunicatul postat pe site-ul oficial al echipei. Serie A, întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluată pe 3 mai, a declarat miercuri, pentru Rai Uno, ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora.

Citește și:

Au ajuns la limita disperării! Napoletanii izolați în case cerșesc mâncare de la balcoane

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

1,2 milioane de români din Italia trăiesc coșmarul coronavirusului: «Ne-a lovit cumplit acest dezastru»

Loading...

Citește și