Au ajuns la limita disperării! Napoletanii izolați în case cerșesc mâncare de la balcoane

napoli_cosuri.jpg

Napoletanii coboară ”coșurile solidarității” în stradă sperând să primească de mâncare
Cerșesc cu demnitate! Napoletanii coboară ”coșurile solidarității” în stradă sperând să primească de mâncare
Captură video Euronews

Italia se confruntă cu cea mai macre criză umanitară din istoria contemporană. După ce bilanțul victimelor a depășit la 3 aprilie numărul șocant 14.000 de morți și peste 116.000 de persoane contaminate, italienii sunt în pericol să moară de foame în propriile locuințe. Nu au voie să iasă din case, nu mai au bani pentru hrană așa că au inventat ”coșurile solidarității” și cerșesc de la balcon.

Epidemia de COVID-19 a lovit necruțător Italia! Bilanțul dezastrului provocat de virusul ucigaș a depășit la 3 aprilie 14.000 de morți și peste 116.000 de persoane contaminate. Majoritatea italienilor stau închiși în case, însă de mai bine de o săptămână mulți au rămas fără bani. Conform unui studiu realizat de Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) și publicat de Euronews, peste 500.000 de italieni vor ajunge în situația de a face foamea în propriile case în următoarele 2-3 zile. Și asta numai în orașul Napoli, care are o populație de un milion de suflete!

Cerșesc de la balcon mâncare, dar nu ies din case...

Emoționant! Sute de coșuri de nuiele împletite atârnă de la primele ore ale dimineții și până la amiază pe străzile înguste din orașul italian Napoli. Sunt strigătele mute de ajutor ale bătrânilor închiși în case, ale italienilor aflați în izolare sau în carantină. Virusul ucigaș a îndoliat întreaga națiune și nimeni nu mai îndrăznește să iasă pe stradă. Lumea cerșește mâncare de la balcoane, coborând cu o funie coșurile de nuiele. Lipesc de coș un bilețel pe care scriu de ce au nevoie sau își atașează numărul de telefon în speranța că va trece cineva pe sub balconul lor și le va da ceva. Majoritatea și-au epuizat proviziile, nu mai au nici un ban și nu au la cine să apeleze. Nimeni nu mai vizitează pe nimeni de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. ”Suntem cu toții în aceeași barcă și mergem în aceeași direcție”, a declarat pentru Euronews Angelo Picone, de la balconul casei sale. El a avut noroc ieri. A primit o pungă de paste făinoase, un sos de roși și o bucată de parmezan. Mai avea niște prosciutto în congelator așa că va avea ce mânca următoarele trei zile. Luni, va coborî iar coșul în stradă și va spera că un trecător își va face milă... De la al Doilea Război Mondial și până azi, nici un italian nu s-a mai umilit în halul ăsta...

Citește și:

Când va fi atins vârful epidemiei de coronavirus în România și când se va sfârși. Previziunile arată peste 2.600 de morți

Tratament pentru coronavirus: chinezii spun că anticorpii sunt ”cheia”

cap_de_porc_pe_parbriz.jpg

O polițistă britanică a fost șocată când s-a trezit cu un cap de porc pe parbriz, zilele trecute
O polițistă britanică a fost șocată când s-a trezit cu un cap de porc pe parbriz, zilele trecute

Revoltător! Unii mor de foame, alții strică hrana cu glume proaste

La polul opus, în Marea Britanie, tinerii fac glume proaste și aruncă mâncarea. Polițista Laura F. în vârstă de 24 de ani s-a trezit joi dimineață cu un cap de porc așezat pe parbrizul mașinii. Capul a fost cumpărat de la o măcelărie din cartier și așezat sfidător de un tânăr de 19 ani care a și fost arestat. Laura, din Hackbridge, Surrey, a izbucnit în plâns când le-a povestit jurnaliștilor de la The Sun șocul prin care a trecut. Ea locuiește cu părinții și este îngrozită că ar putea aduce acasă virusul ucigaș care i-ar putea distruge familia.

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1