10 orașe din Italia, „închise” după cazurile de coronavirus. Imagini cu străzile complet goale

Ultima actualizare:

    Mai multe orașe din Italia au devenit „fantomă”Foto: EPA
Mai multe orașe din Italia au devenit „fantomă”Foto: EPA

Epidemia de coronavirus a ajuns cu rapiditate și în Italia, propagându-se în condiții alarmante. Focarul s-a agravat vineri, 21 februarie, în nordul Italiei, oficialii anunţând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto.

Sursele oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis vineri barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane, decizia fiind luată de Ministerul Sănătăţii. 

Astfel, orașul Codogno, unde a apărut pentru prima oară focarul cu coronavirus în Italia, a devenit o localitate fantomă. Străzile sunt pustii după ce toate evenimentele publice au fost anulate, o măsură care a fost adoptată în alte două orașe din zonă.


    Foto: EPA
Foto: EPA

Italia a ajuns în doar 24 de ore cea mai afectată țară din Europa

În Codogno a fost depistat primul caz de Coronavirus, pacientul fiind un tânăr în vârstă de 38 de ani. Se pare că acesta a intrat  în contact cu o persoană întoarsă recent din China, dar, care, surprinzător, nu prezenta simptome, având în vedere că virusul are o perioadă de incubație destul de mare. Ulterior, soția lui și un prieten, de asemenea, au fost confirmați cu boala Covid-19, provocată de coronavirus, informează observator.tv.


    Foto: EPA
Foto: EPA

Confirmarea că virusul începe să facă victime și în Italia a creat panică în rândul cetățenilor, care au numit orașul afectat inițial „Wuhan de Italia”. Frica de virus i-a făcut pe locuitorii acestuia să nu mai iasă din case, la recomandarea autorităților, iar în prezent străzile sunt pustii, ducând cu gândul la un „oraș-fantomă”, complet abandonat. 

De asemenea, școlile și alte instituții publice au fost închise, la fel și magazinele și alte afaceri. Măsuri similare au fost luate și în Casapustelregno și Castiglione d’Adda, alte două localități din regiune.


    Foto: EPA
Foto: EPA

Italia, peste 50 de cazuri de infectare

Aproximativ 75.000 de persoane au fost infectate în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), dintre care peste 2.200 au murit. În restul lumii, 11 decese şi 1.100 de cazuri de infecţie au fost înregistrate în aproximativ 25 de state. Peste 50 de cazuri de coronavirus au fost raportate în Italia: 39 în Lombardia și 12 în regiunea Veneto, arată un bilanț furnizat sâmbătă după-amiază.


    Foto: EPA
Foto: EPA

Două persoane au și murit în urma contractării virusului, informează presa internațională. Un bărbat și o femeie au murit din cauza pneumoniei virale în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.  Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 16 sunt în stare gravă sau critică. Un aspect care atrage atenția e că sunt bolnavi în Italia care nu au fost niciodată în China și nici nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit acolo recent, potrivit Digi 24.

MAE susține că până în prezent niciun român din Italia nu a fost infectat

Românii stabiliți în Italia au intrat și ei în carantină pentru o perioadă de două săptămâni. MAE informează că, până acum, ambasada României la Roma și oficiile consulare de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților locale referitor la faptul că ar fi români printre persoanele infectate cu noul coronavirus, conform Mediafax. 

Instituția recomandă românilor totuși să respecte cu strictețe recomandările autorităților italiene pe acest subiect, acestea punând la dispoziție și numere speciale pentru persoanele care cred că au virusul. Probleme vor fi atunci când românii din Italia își vor dori să vină acasă, având în vedere că țara noastră nu este deloc pregătită pentru un eventual contact cu coronavirusul.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net