Grecia, lovită de inundații puternice după furtuna ucigaşă

Ultima actualizare:

    Localităţile din nordul  Peloponezului au fost  lovite de inundaţii
Localităţile din nordul Peloponezului au fost lovite de inundaţii

La doar câteva zile de la furtuna violentă care a ucis șapte persoane, între care doi români, Grecia se confruntă cu inundații puternice în vestul țării. Furtunile severe sunt neobișnuite în Grecia, unde verile sunt de obicei fierbinți și uscate.

Acum, însă, inundațiile lăsate în urmă de furtunile puternice din ultimele zile au distrus drumurile din orașele Nafpaktos şi Patra din Peloponez, astfel că mai multe rute importante de transport au fost închise. “Numeroase case şi magazine sunt inundate în apropierea oraşului Nafpaktos ... sunt avariate case, magazine şi maşini”, a declarat un oficial din cadrul serviciului de pompieri pentru Reuters.

Atenționare din partea MAE 

Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau vor să călătorească în Grecia, că mai multe zone vor fi afectate de ploi torențiale, furtuni și vânt în rafale. Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt: Salonic, Halkidiki, Golful Thermaikos, Insulele Sporade, Estul Macedoniei, Thraki, Insulele din Nordul Mării Egee, Insulele Ionice de Nord, Epir, potrivit Mediafax. De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară „la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, mai spune sursa citată. Pentru românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net