Halkidiki. Cum arată staţiunea grecească după ce furtuna a măturat tot ce i-a ieşit în cale

halkidiki.jpg

halkidiki dupa furtuna
Peisajul dezolant din Halkidiki, după furtună
foto: AFP

Există viaţă şi după furtuna devastatoare de miercuri care a lovit peninsula Halkidiki. Printre panouri şi copaci puşi la pământ de rafalele de vânt, turiştii şi-au făcut totuşi drum spre plajă. Încărcaţi cu tot ce le trebuie pentru a petrece o zi la malul mării, oamenii nu au mai ţinut cont de umbrelele şi şezlongurile rupte de vânt şi şi-au adus cu ei propriile scaune pliante pentru a sta la plajă.

Imagini dezolante trimit turiştii aflaţi acum în Grecia. Ceea ce până în urmă cu două zile era un paradis şi o oază de linişte este acum distrus de furtuna care a măturat tot în jur. Chiar şi aşa, turiştii nu par foarte speriaţi de ceea ce s-a întâmplat. Aflaţi încă în vacanţă, mulţi au revenit la plajă, deşi condiţiile nu sunt ideale. Dar cum omul şfinţeşte locul, se pare că asta se întâmplă acum şi în Nea Plagia. Aici este locul unde doi români, o mamă şi copilul ei de 8 ani, şi-au pierdut viaţa striviţi de un acoperiş.

 • foto: AFP
 • foto: AFP
 • halkidiki
  Așa arată stațiunea Halkidiki azi, 12 iulie
  foto: AFP
 • foto: AFP
 • foto: AFP
 • Maximize

1/5

Autorităţile elene au decretat stare de urgenţă, alimentarea cu energie electrică fiind o problemă care a persistat după furtună. Grecii şi turiştii au fost nevoiţi să bată drumuri lungi de kilometri pentru a-şi încărca telefoanele mobile, dar se pare că între timp această avarie a fost remediată. Hotelurile din această zonă a Greciei funcţionează normal, nu şi-au anulat rezervările şi nici nu acceptă ca acestea să fie anulate fără o taxă pentru turişti. 

Furtuna a provocat moartea a 7 turişti, între care doi sunt români       

Cel puţin şapte persoane au murit, între care doi copii, şi aproape o sută au fost rănite în urma furtunii, însoţite de vânt puternic şi ploi torenţiale, care a afectat miercuri noapte peninsula greacă Halkidiki, din nordul Greciei. Furtuna a provocat moartea unui rus în vârstă de 39 de ani şi a fiului său în urma prăbuşirii unui copac lângă un hotel din localitatea Nea Potidea, dar și a unui cuplu de cehi în vârstă după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau. În rulotă se aflau de asemenea fiul şi nepotul celor doi care au reuşit să se salveze.

De asemenea, un pescar este dat dispărut de miercuri după-amiază. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a ieşit pe mare cu barca la ora locală 19:30, iar de atunci nu se mai ştie nimic de el, trupul neînsufleţiit fiind ulterior găsit în apă. Dureros este că printre victime se află și o româncă în vârstă de 54 de ani și fiul său în vârstă de 8 ani.

 

Citeşte şi:

 

Cântăreaţa Alina Radi, mărturii terifiante după furtuna din Grecia: «Copacii cădeau ca popicele!»

VIDEO Mihai Bobonete, teroare în Grecia din cauza tornadei care a ucis 7 oameni: «Am fost la un pas să o mierlim»

 

 

 

 

Loading...

Citește și

 • plaja grecia

  Ciclonul care a făcut ravagii în Grecia le-a stricat vacanţele turiştilor, mulţi dintre ei români, şi i-a alarmat pe cei rămaşi în ţară. Meterologii avertizează că prognoza indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică şi în România în acest weekend şi analizeză şansele producerii unui fenomen extrem ca cel produs în Halkidiki.

 • grecia tornada

  Raluca Moianu se afla pe autostrada din Grecia în momentul furtunii catastrofale din noaptea de miercuri spre joi (11 iulie). Vedeta, dar și alți români aflați în vacanță în Grecia, au surprins imagini apocaliptice. Raluca Moianu a asistat la o scenă în care copacii s-au prăbușit chiar în fața ei. Vedeta a făcut câteva poze și le-a postat pe conturile sociale.