Donald Trump, interzis pe rețelele de socializare, după ce a răspândit informații false despre coronavirus

Ultima actualizare:

    Donald Trump, mesaj eronat despre pericolul reprezentat de coroanvirus Sursă foto: Gettyimages
Donald Trump, mesaj eronat despre pericolul reprezentat de coroanvirus Sursă foto: Gettyimages

Președintele american Donald Trump este cunoscut pentru comentariile pe care la face pe paginile personale ale rețelelor de socializare. Nu de puține ori comentariile sale au atras revolta internauțior. Ultimele sale mesaje au atras i-au adus, însă, blocarea pe Twitter. Președintele a scris o serie de mesaje prin care oferă informații eronate despre noul virus care afectează milioane de persoane din întreaga lume și care face ravagii în Statele Unite ale Americii.

Donald Trump face din nou comentarii nepotrivite privind pandemia de coronavirus, în contextul în care aproximativ cinci milioane de americani au fost infectați cu noul virus, iar aproape 200.000 de mii și-au pierdut deja viața.

Un mesaj al președintelui Donald Trump, șters de pe Facebook

Facebook a eliminat miercuri de pe pagina preşedintelui american Donald Trump un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19. În fragmentul video eliminat, preşedintele republican explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19.

"Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală", a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

Donald Trump a fost blocat pe Twitter

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

"Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou", a explicat un purtător de cuvânt al companiei Twitter.

Reacția a acidă a purtătoarei de cuvânt

Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump este revoltată de acțiunile luate de platformele de socializare și consideră că acțiunile acestora reprezintă o încercare de a-l bloca pe acesta din a-și exprima opiniile bazate pe informații solide, adevărate. "Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul. Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului", a fost reacția lui Courtney Parella.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net