Declarațiile italianului infectat cu coronavirus: „Nu mai am febră!”

masina-de-politie-la-poarta-socrilor-italianului.jpg

Autoritățile au mers acasă la socrii italianului
Autoritățile au mers acasă la socrii italianului

Italianul de 71 de ani internat cu coronavirus Rimini după ce s-a întors din România se simte mai bine și a făcut deja primele declarații. El spune că i-a fost teamă atunci când testele au ieșit pozitive la Covid-19, însă acum nu mai are febră.

Cesare Emenddatori a fost câteva zile în România, timp în care s-a deplasat prin județele Gorj și Dolj. După ce a aterizat pe aeroportul din Craiova, a închiriat o mașină și a mers la socrii, în localitatea Bâlteni (Gorj) ,unde l-a lăsat pe fiul său în vârstă de 10 ani. Acolo a stat de vorbă și s-a pupat cu rudele și vecinii. Apoi a plecat la Târgu Jiu unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri, apoi s-a oprit la Primăria Drăgușești, unde are mai multe proprietăți, pentru a plăti taxele. Pe 22 februarie italianul își ia copilul de la socrii, merge la Craiova, predă mașina firmei de închirieri, apoi se îmbarcă într-un avion cu destinația Bologna. Duminică a început să se simtă rău. A ajuns, într-un final la spitalul din Rimini unde este internat cu coronavirus.

Italianul infectat cu coronavirus: „Nu mai am febră!”

Acolo a fost băgat în carantină și tratat de medici. Acum bărbatul spune că se simte bine.  „Medicii trebuie să o spună mai bine. Acum nu mai am febră”. Acesta a recunoscut că i-a fost teamă, scriu jrnaliștii de la Il Resto del Carlino. Cesare Emenddatori  a povestit că nu a avut febră când a revenit din România. „Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo", a adăugat bărbatul, după care jurnaliștii scriu că acesta nu a putut continua conversația din cauza oboselii.

Iată declarațiile italianului:

Cum vă simţiţi?

Medicii trebuie să o spună mai bine, cu toate acestea, acum nu mai am febră.

Când v-aţi întors din România?

Sâmbătă.
În ce aeroport ați aterizat?

Bologna.
Dar nu aţi avut febră când aţi aterizat?

Când am ajuns nu aveam nimic. Nu am avut febră acolo.

În ce parte a României aţi fost? În capitală?

Nu, am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo.

Medicul de familie nu a știut ce are italianul

Conform publicației, italianul a început să aibă febră și să tușească duminică, dar luni, când a mers la medicul de familie, acesta nu a înțeles despre ce e vorba și l-a trimis la secția de urgență a spitalului din Cattolica.  I s-au făcut analize și o radiografie, după care rezultatul la coronavirus a ieșit pozitiv. A fost internat într-un spital din Rimini

Autoritățile gorjene au făcut deja analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul, iar alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică. Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor. Și la Primăria Drăgulești vor fi luate măsuri de prevenție, iar angajata primăriei care a intrat în contact cu el a fost sfătuită să se autoizoleze la domiciliu.

Trei persoane din Craiova sunt în atenția autorităților după ce au luat contact cu italianul. Este vorba despre un medic cu cetățenie româno-italiană și doi angajați ai firmei de închirieri auto.

Din primele declarații ale italianului de 71 de ani infectat cu coonavirus, acesta pare să fi trecut de perioada critică a bolii.

 

Citește și:

Laurette s-a întors din Milano, din focarul coronavirusului: «Așa ceva am văzut doar în filmele de groază»

Coronavirus Italia. Ce trebuie să faci când vii în țară din zonele contaminate

 

Loading...

Citește și

  • Rudele partenerei italianului diagnosticat cu virusul Covid-19 după ce a vizitat România au fost izolate la domiciliu în seara de 25 februarie. Mai mult decât atât, le-au fost recoltate probe de sânge pentru analizele care se vor efectua la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, din Capitală.

  • italian infestat cu coronavirus

    Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus. Se pare că între 18 şi 22 februarie el a călătorit în Craiova, România, apoi s-a întors Italia, prezentând simptomatologia coronavirusului. El se află în momentul actual internat într-un spital din Rimini, în secţie de boli infecţioase şi este în afara oricărui pericol. Iată cine este bărbatul, potrivit Ministerului român de Externe, care a făcut demersuri, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare despre şederea acestuia în România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1