Laurette s-a întors din Milano, din focarul coronavirusului: «Așa ceva am văzut doar în filmele de groază»

laurette-atindehou-milano.jpg

laurette atindehou milano
Laurette Atindehou, la Milano
foto: arhivă personală

Laurette Attindehou este una dintre vedetele care a nimerit în mijlocul focarului de coronavirus în Italia. Plecată de vineri (21 februarie) la Milano să-și viziteze o prietenă, Laurette s-a întors de urgență în România din cauza coronavirusului care a închis orașul Milano.

”Eu când am plecat acolo vineri habar n-aveam ce se întâmplă. M-am panicat maxim când am văzut un oraș pustiu, străzile goale. E un peisaj apocaliptic, așa ceva nu am văzut decât în filmele de groază. Totul e gol, oamenii stau baricadați în casă. Au golit magazinele, și-au făcut provizii”, a declarat mulatra pentru Click.ro.

Speriată, Laurette a vrut inițial să fugă la Paris, dar apoi s-a decis să se întoarcă un România. A ajuns marți în țară (25 februarie) ”Am ajuns pe aeroport cu mască. În Italia nici nu mai erau măști, am fost la câteva farmacii și nimic. Pe aeroport m-au pus să dau o declarație cu numele meu, de unde am venit, dacă am fost în China și dacă am simptome de gripă”, a mai spus Laurette.

Vedeta vrea să se asigure că este în afara oricărui pericol. ”Nu am simptome, dar merg să fac testul, să fiu eu liniștită. Nu stau în casă, am ieșit afară la plimbare”, a adăugat mulatra pentru Click.ro.

Laurette trebuia să anunțe autoritățile și să stea în casă

Există un set de măsuri care se iau în cazul celor care vin din zonele afectate de coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății,  ” la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile . Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România”.

Nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352, privind zădărnicirea combaterii bolilor din Codul Penal. Acesta prevede că ”nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

Deci, sub nicio formă nu trebuia să se plimbe prin locuri publice.

” Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunciat de presă.

Coronavirus Italia. Bilanțul victimelor a crescut: 11 morți, 322 de persoane infectate

În doar câteva zile de la primul caz de coronavirus descoperit în Italia, bilanțul victimelor crește tot mai mult. În dimineața zilei de 26 februarie sunt confirmate 11 decese și 322 de persoane infectate cu COVID-19.

Autoritățile italiene au anunțat că încă patru persoane s-au adăugat listei cu victimele cauzate de coronavirus. Ultimele trei persoane care au murit din cauza COVID-19 aveau 84 de ani, 91 de ani şi 83 de ani.

Loading...

Citește și

  • italian infestat cu coronavirus

    Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus. Se pare că între 18 şi 22 februarie el a călătorit în Craiova, România, apoi s-a întors Italia, prezentând simptomatologia coronavirusului. El se află în momentul actual internat într-un spital din Rimini, în secţie de boli infecţioase şi este în afara oricărui pericol. Iată cine este bărbatul, potrivit Ministerului român de Externe, care a făcut demersuri, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare despre şederea acestuia în România.

  • spital din wuhan

    Coronavirus România. Pe fondul isteriei iscate din cauza suspiciunilor de îmbolnăviri cu Covid-19 pe teritoriul României, Ministerul Sănătății ne dă 10 sfaturi de prevenție. Sunt la îndemâna oricui și ar putea face diferența între o persoană cu pneumonie virală și una sănătoasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1