Avionul cu care a călătorit italianul cu coronavirus, dezinfectat după patru zile

avion_coronavirus.jpg

avion coronavirus
Avionul cu care a călătorit italianul infectat cu coronavirus a fost dezinfectat
foto: Shutterstock

Avionul cu care a călătorit Cesare Emendatore, italianul depistat cu coronavirus, a fost dezinfectat după patru zile. Pasagerii care așteptau să se îmbarce marți seara, 25 februarie, de la aeroportul din Bologna cu destinația Craiova au fost anunțați prin SMS-uri că aeronava este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din Rimini.

Avionul s-a întors la Craiova, gol însă, doar cu echipajul la bord. Între timp, s-au mai efectuat curse cu acest avion. Atât această aeronavă, cât şi cea care a venit de la Roma la Craiova au fost dezinfectate, potrivit medicilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Craiova, notează Libertatea

"Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna - Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie.  

Deși situația de mai sus este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană își cere scuze pentru acest inconvenient. Securitatea și sănătatea pasagerilor și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate", anunţă compania într-un comunicat.

"Avionul a venit gol la Craiova deoarece nu s-a făcut dezinfecția aeronavei, în care s-a aflat acum câteva zile acel italian. Echipajului i s-a făcut triajul epidemiologic și nu prezintă nimic suspect", a declarat medicul Lorena Dijmărescu, pentru Mediafax.

Italianul cu coronavirus a ajuns în România în 18 februarie

italian-infestat-cu-coronavirus.jpg

italian infestat cu coronavirus
Italianul, testat pozitiv cu coronavirus, alături de familia sa
Sursă foto: Arhiva personala

 

Bărbatul de 71 de ani internat cu coronavirus la Rimini este proprietarul unui bar din Valconca şi are o pasiune pentru vânătoare, scrie RiminiToday. Potrivit aceleiaşi surse, el s-a întors recent din România, unde a fost la vânătoare, a vizitat rudele soţiei sale românce şi a avut o serie de întâlniri de afaceri. De câteva zile, barul său este închis şi autorităţile sanitare au demarat controale printre angajaţii care au intrat în contact cu bărbatul infectat. 

Potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. Pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.

 

Loading...

Citește și

  • oameni cu masti italia

    În doar câteva zile de la primul caz de coronavirus descoperit în Italia, bilanțul victimelor crește tot mai mult. În dimineața zilei de 26 februarie sunt confirmate 11 decese și 322 de persoane infectate cu COVID-19.

  • italian infestat cu coronavirus

    Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus. Se pare că între 18 şi 22 februarie el a călătorit în Craiova, România, apoi s-a întors Italia, prezentând simptomatologia coronavirusului. El se află în momentul actual internat într-un spital din Rimini, în secţie de boli infecţioase şi este în afara oricărui pericol. Iată cine este bărbatul, potrivit Ministerului român de Externe, care a făcut demersuri, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare despre şederea acestuia în România.