Criminalul care a ucis-o pe jurnalista Viktoria Marinova din Bulgaria, condamnat la 30 de ani de închisoare

viktoria-marinova.jpg

Viktoria Marinova
Viktoria Marinova a fost ucisă anul trecut de un tânăr de 21 de ani
Foto: captură video
Citeste tot despre: 

Bărbatul care a ucis-o anul trecut pe jurnalista bulgară Viktoria Marinova în Ruse, oraș aflat la granița cu România, a primit o sentință de 30 de ani de închisoare. Criminalul de 21 de ani va trebui să achite familiei victimei daune în valoare de 225.000 de euro. Severin Krasimirov a plâns în fața magistraților și a spus că regretă crima comisă, dar asta nu i-a înduplecat pe aceștia.

Viktoria Marinova avea 30 de ani și lucra la un post local de televiziune din Ruse. Jurnalista bulgară a fost găsită moartă anul trecut, pe 6 octombrie. Cadavrul femeii a fost descoperit într-un parc din oraș. Deși la început s-a speculat că oribila crimă are legătură cu activitatea profesională a jurnalistei, Severin Krasimirov a dezvăluit că se afla sub influența drogurilor și a alcoolului atunci când a ucis-o pe Viktoria Marinova, potrivit digi24. Bărbatul a violat-o și a ucis-o cu sânge rece pe ziarista bulgară.  Bărbatul a fost identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse. Criminalul Viktoriei Marinova a fost reținut în Germania, la câteva zile după ce a omorât-o pe jurnalistă.

severin_krasimirov.jpg

Severin Krasimirov a primit 30 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei bulgare
Foto: dunavmost.com

Viktoria Marinova a fost jurnalistă de investigație

Viktoria Marinova a fost prezentatoare TV, director administrativ la postul regional TVN, dar și o jurnalistă de investigație de succes. Anul trecut, cazul ei a fost asemănat de presa europeană cu cel al ziaristei ruse Anna Politkosvaia, care a fost omorâtă în 2006. Ministrul de Interne Mladen Marinov a declarat că nu există însă legături directe că asasinatul ar avea legătură cu dosarele de corupţie privind deturnarea unor fonduri europene la care lucra Marinova.

 

Citește și

Misterul morţii ziaristei bulgare

Român interogat în cazul uciderii jurnalistei

Loading...