VIDEO Român interogat în cazul uciderii jurnalistei

Ultima actualizare:
image

Un cetăţean român de origine ucraineană s-a aflat în vizorul poliţiei din Bulgaria, în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova. Bărbatul nu este considerat deocamdată suspect, transmite Poliţia din Ruse, acolo unde a avut loc crima.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi cooperează cu autorităţile, cărora le-a oferit un alibi. Ministerul Român de Externe transmite că nu i s-a cerut asistenţă consulară în acest caz.În centrul oraşului Ruse, dar şi în alte oraşe mari din Bulgaria, sute de oameni au aprins lumânări şi au adus flori în memoria Victoriei Marinova, o jurnalistă de investigaţii din ţara vecină. Cadavrul ei a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, într-un parc din Ruse. Ea fusese agresată sexual, bătută cu sălbăticie şi jefuită. Marinova, în vârstă de 30 de ani, avea un copil mic. Ultimul ei reportaj a avut ca subiect deturnarea fondurilor europene de către politicieni şi oameni de afaceri. În material, Victoria Marinova îl intervievase pe jurnalistul român Attila Biro de la RISE PROJECT, arestat dealtfel luna trecută în Bulgaria, în timp ce investiga un caz de corupţie. Din acest motiv, colegii ei au tras un semnal de alarmă şi cred că moartea sa ar fi putut să fie de fapt un asasinat. Însă autorităţile din Bulgaria spun că această ipoteză este foarte puţin probabilă şi îşi concentrează ancheta pe două piste: fie Victoria a fost ucisă de o persoană cunoscută ei, dintr-un motiv personal, fie criminalul a ucis-o nepremeditat, neştiind cine era femeia pe care a atacat-o. Poliţia a ridicat probe ADN de la faţa locului pe care le trece printr-o bază de date naţională şi le va compara cu cele prelevate de la eventuali suspecţi.

JEREMY DEAR, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor: "Când nu ai teamă de pedeapsă, cei mai mulţi cred că scapă basma curată cu uciderea unui jurnalist. Adesea, poate că ucigaşul e prins, dar cel care a ordonat, plătit şi organizat asasinatul rămâne necunoscut. Aceştia sunt lideri politici sau oameni de afaceriputernici."Victoria Marinova este al treilea jurnalist de investigaţie din Europaucis cu brutalitate în ultimul an. Celelalte două cazuri suntasasinate, spun procurorii. Daphne Galizia din Malta a murit într-omaşină-capcană. Iar în Slovacia, Jan Kuciak şi logodnica lui au fostîmpuşcaţi mortal în locuinţa lor.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net