China confirmă bănuielile că a mințit în privința numărului de morți. Autoritățile au revizuit bilanțul

Ultima actualizare:

    Autoritățile chineze au revizuit bilanțul morților cauzate de noul coronavirusfoto: Shutterstock
Autoritățile chineze au revizuit bilanțul morților cauzate de noul coronavirusfoto: Shutterstock

În condițiile în care statele europene și SUA anunță în fiecare zi noi praguri depășite în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri și de morți provocate de noul coronavirus, cifrele confirmate de China, țara de origine a pandemiei, rămân suspect de mici. Vineri, gigantul asiatic a anunțat o revizuire a bilanțului deceselor, cu un plus de 1.300 de morți.

Noul bilanț oficial, 4.632 de morți, este însă departe, totuși, de bănuielile lumii întregi. La sfârșitul lunii martie, o anchetă realizată de o publicație chineză la crematoriile din Wuhan, sugera că numpărul morților ar putea fi cel puțin dublu față de cifrele oficiale.

Vineri, China a anunţat aproape 1.300 de morţi suplimentare la Wuhan, iar bilanţul morţilor a crescut la 4.632 în cea mai populată ţară din lume.

Beijingul dezminte orice ”disimulare”, însă recunoaşte ”întârzieri, omisiuni şi imprecizii” în înregistrarea deceselor la începutul epidemiei, din cauza blocării spitalelor.

Bilanțul real din China ar fi mult mai mare, acuză o publicație independentă 

O anchetă realizată de o publicaţie chineză cu privire la funcţionarea crematoriilor a pus în discuţie, la sfârșitul lunii martie, bilanţul epidemiei de Covid-19 în capitala provinciei Hubei, conform News.ro. 

Măsurile de izolare impuse locuitorilor din Wuhan au fost ridicate treptat atunci, iar acest lucru a însemnat, pentru numeroase familii, o trecere pe la crematoriile din oraş, ca să ridice cenuşa rudelor care și-au pierdut viața în urma pandemiei de coronavirus. 

Această precipitare asupra urnelor funerare a alimentat îndoielile cu privire la sinceritatea bilanţului noului coronavirus la Wuhan şi în toată China. Autoritățile chineze susțineau la vremea respectivă că peste 50.000 de persoane au fost contaminate la Wuhan, iar 2.535 de oameni au murit.

Potrivit unei anchete realizate de site-ul de ştiri online Caixin, aceste date erau departe de realitate.Wuhanul, care e un oraş cu 11 milioane de locuitori, are în total şapte crematorii. Caixin estimează, astfel, la 35.000 numărul urnelor distribuite.

Publicaţia independentă scrie că 5.000 de urne funerare au fost distribuite în câteva zile numai la crematoriul Hankou din Wuhan, adică dublu faţă de bilanţul oficial. ”În rândul populaţiei, aproape nimeni nu crede datele oficiale”, a precizat postul Radio Free Asia.

Citește și:

În China a început construcția unui stadion de 100.000 de locuri

Autoritățile chineze au ascuns populaţiei, 6 zile, pericolul reprezentat de coronavirus

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net