A scăpat China cu adevărat de coronavirus? Îndoieli cu privire la bilanțul real, care ar fi mult mai mare

wuhan.jpg

Bărbat fotografiat la o stație de metrou din Wuhan
În Wuhan au fost ridicate restricțiile de carantină
Foto: Getty

China anunţat marţi (31 martie) 48 de noi cazuri de coronavirus, toate fiind "importate" de cetățeni chinezi care au venit din străinătate. Bilanţul pandemiei de Covid-19 pe teritoriul chinez a crescut de-acum la 3.305 de decese şi 81.518 de contaminări, asta în condițiile în care pe continentul european cifrele arată mult mai îngrijorător. Doar în Italia au murit până acum peste 11.500 de persoane.

Față de țările democratice, regimul din China a permis măsuri mult mai drastice, care au dus la restrângerea răspândirii noului coronavirus. În urmă cu puțin timp, autoritățile chineze au declarat că au învins epidemia Covid-19 și că toate cazurile noi sunt importate din afară. Sunt zile în care în Wuhan, locul unde a apărut coronavirusul, sunt raportate 0 noi îmbolnăviri.

Bilanțul real din China ar fi mult mai mare, acuză o publicație independentă 

Cu toate acestea, au apărut îndoieli cu privire la veridicitatea acestor date. O anchetă realizată de o publicaţie chineză cu privire la funcţionarea crematoriilor pune în discuţie bilanţul epidemiei de covid-19 în capitala provinciei Hubei, relatează news.ro. Măsurile de izolare impuse locuitorilor din Wuhan au fost ridicate treptat în ultimele zile, iar oamenii revin treptat la o viaţă normală.  Acest lucru înseamnă, pentru numeroase familii, o trecere pe la crematoriile din oraş, unde se pot duce de-acum să ia cenuşa rudelor care și-au pierdut viața în urma pandemiei de coronavirus. 

Această precipitare asupra urnelor funerare alimentează îndoieli cu privire la sinceritatea bilanţului noului coronavirus la Wuhan şi în toată China. Autoritățile chineze susțin că peste 50.000 de persoane au fost contaminate la Wuhan, iar 2.535 de oameni au murit. Potrivit unei anchete realizate de site-ul de ştiri online Caixin, aceste date sunt departe de realitate.Wuhanul, care e un oraş cu 11 milioane de locuitori, are în total şapte crematorii. Caixin estimează, astfel, la 35.000 numărul urnelor distribuite.

Publicaţia independentă scrie că 5.000 de urne funerare au fost distribuite în ultimele zile numai la crematoriul Hankou din Wuhan, adică dublu faţă de bilanţul oficial.

”În populaţie, aproape nimeni nu crede datele oficiale”, a precizat postul Radio Free Asia.

 

Citește și

FOTO Speranță și emoție în China! Wuhan revine la viață, oamenii se sărută în parcuri, copiii se joacă în aer liber

Un bărbat de 100 de ani din Wuhan s-a vindecat de coronavirus! China ar putea anunța „victorie împotriva Covid-19”

Loading...
 
 

Citește și

  • piata wuhan

    Peste 140 de oameni au murit și 6.000 sunt ținuți sub observație în spitalele din China, din cauza coronavirusului care a băgat în sperieți planeta. 11 milioane de oameni sunt blocați în Wuhan, iar întreaga provincie Hubei în care trăiesc 60 de milioane de suflete este paralizată de amenințarea virusului. Iată însă de unde a pornit totul, în urmă cu doar câteva zile.

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1