Ce miros are Covid-19? Marea Britanie dresează câini care să depisteze persoanele infectate, la fel cum găsesc drogurile

Ultima actualizare:

    Câinii ar putea depista coronavirusul foto: medicaldetectiondogs.org.uk
Câinii ar putea depista coronavirusul foto: medicaldetectiondogs.org.uk

Sute de persoane ar putea fi ”testate” anti-Covid într-o singură oră, iar soluția vine de acolo de unde ne-am putea aștepta cel mai puțin: cel mai bun prieten al omului. O asociație din Marea Britanie atrenează câini pentru a depista pacienții cu Covid-19 chiar în perioada asimptomatică a infecției.

Asociația Medical Detection Dogs din Marea Britanie a început un proiect de dresaj al câinilor pentru ca aceștia să poată depista coronavirusul. Șase câini sunt antrenați în acest studiu, iar rezultatele vor fi făcute publice în câteva săptămâni.  

Organizaţia Medical Detection Dogs s-a asociat cu Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra şi Universitatea Durham. Cercetătorii încearcă să stabilească dacă boala Covid-19 generează un miros unic ce poate fi detectat de câinii special antrenaţi.

Din echipa de câini fac parte trei cocker spaniel, un labrador, un câine din rasa Labradoodle şi un metis labrador cu golden retriever. Aceştia ar putea fi dresaţi într-o perioadă cuprinsă între şase şi opt săptămâni, însă proiectul mai necesită o finanţare de 500.000 de lire sterline pentru finalizarea pregătirii.

Câinii care caută COVID-19 ar fi dresați în același mod ca acei câini pe care asociația i-a antrenat deja pentru a detecta boli precum cancerul, Parkinsonul și infecțiile bacteriene.

În imagini se vede cum câinele adulmecă probele în sala de antrenament și indică proba test.

De asemenea, aceștia sunt capabili să detecteze modificări subtile ale temperaturii pielii, deci ar putea indica o persoană care are febră.

Câinii pot ”testa” sute de persoane

Odată instruiți, câinii ar putea fi folosiți și pentru a identifica călătorii care intră în țara infectată cu virusul sau să fie dislocați în alte spații publice „În principiu, suntem siguri că acești câinii ar putea detecta COVID-19. Acum analizăm care este mirosul pacienților care au acest virus. Scopul este ca acești câini să îi poată depista inclusiv pe cei care sunt asimptomatici și ne vor spune dacă trebuie să fie testați. Acest lucru ar fi rapid, eficient și non-invaziv și ata de necesar acolo unde resursele de testare sunt limitate”, a spus . Dr. Claire Guest, CEO și co-fondator al Medical Detection Dogs, conform medicaldetectiondogs.org.uk.

De asemena, profesorul James Logan, șeful departamentului de control al bolilor de la London School of Hygiene & Tropical Medicine și director al ARCTEC, a declarat că ”studiile anterioare au demonstart că acești câini pot detecta mirosurile de la oameni cu o infecție a malariei cu o precizie extrem de ridicată - peste Standardele Organizației Mondiale a Sănătății pentru un diagnostic”.

Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor special antrenaţi în acest sens, potrivit asociaţiei nonprofit Medical Detection Dogs din Marea Britanie.

Peste 2,7 milioane de oameni sunt infectați cu Covid -19 pe planetă, potrivit rapoartelor medicale.

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS. Spania a anunțat cel mai mic bilanţ zilnic al morţilor, din ultima lună

Imagini emoționante cu pacienți de Covid-19, în stare gravă, ce au putut fi vizitați în spital de familie

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net