Cazul bizar al unui pacient american diagnosticat cu coronavirus. Medicii nu își dau seama cum s-a infectat

Ultima actualizare:

    Un bărbat din SUA infectat cu coronavirus i-a bulversat pe mediciFoto: AFP
Un bărbat din SUA infectat cu coronavirus i-a bulversat pe mediciFoto: AFP

Caz absolut ciudat în Statele Unite ale Americii! Medicii încearcă să afle cum un bărbat din Solano County (California) s-a infectat cu coronavirus, în condițiile în care acesta nu a călătorit într-o zonă afectată și nici nu a intrat în contact cu o persoană contaminată.

Acesta ar putea fi primul caz de „contaminare colectivă”, potrivit CNN. Momentan nu se știe cum bărbatul s-a infectat cu Covid-19. Centrul American pentru Controlul Bolilor (CDC) susține că acesta poate fi un caz unic în lume. Bolnavul a fost internat într-un spital din Sacremento și este ținut sub observație. În SUA au fost până acum confirmate 60 de cazuri de coronavirus. 

„Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului coronavirus Covid-19. Ar fi prima oară când o astfel de situație are loc în Statele Unite”, a transmis CDC într-un comunicat de presă. „Contaminarea colectivă” presupune faptul că virusul a început să se transmită prin comunitate, fără ca sursa lui să fie cunoscută. 

În SUA au început primele teste pe oameni pentru un medicament împotriva COVID-19

SUA au început primele teste clinice pentru un tratament împotriva coronaviruslui, după ce directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii a avertizat că izbucnirea epidemiei de coronavirus este iminentă. Pacienții testați vor primi 200 de miligrame de remdesivir intravenos când vor fi înscriși în studiu, apoi le vor mai fi administrate alte 100 de miligrame în timpul spitalizării, după 10 zile.

„Ne așteptăm ca virusul să se răspândească în SUA. Nu se mai pune problema dacă se va întâmpla sau nu, ci cât de curând și câte persoane vor fi afectate”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, potrivit Digi24.

Momentan, nu există medicamente specifice pentru tratarea coronavirusului. 

SUA și Coreea de Sud au amânat exercițiile militare din cauza coronavirusului

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au amânat exercițiile militare comune, din cauza epidemiei provocate de coronavirus. Decizia a fost luată după ce în Seul a fost declarată „alertă roșie”, cel mai înalt nivel de alertă gravă. Comandamentul forțelor comune a anunțat că manevrele militare au fost amânate, „până la un nou ordin”.

Citește și

Coronavirusul a ajuns în România! Primul caz de infecție, înregistrat în Gorj

Coronavirus în România. Cum se acordă concediul medical și indemnizația pentru carantină

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net