Cât costă vaccinul anti COVID-19. Compania Moderna anunță un preț de pandemie

Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat miercuri (5 august) că va comercializa viitorul său vaccin împotriva COVID-19 la un preţ cuprins între 32 şi 37 de dolari doza.

Compania spune că este un ''preţ de pandemie'', care va depinde de volumele solicitate de fiecare ţară, exprimându-şi totodată speranţa unui acces universal la vaccin, informează agenţia EFE, citată de Agerpres. ''Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată'', a promis consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel. Preţul va fi mai redus pentru acele ţări care solicită volume mari de vaccin, iar pentru o comandă ''mică'', adică una de ordinul a câteva milioane de doze, preţul va fi în intervalul menţionat, între 32 şi 37 de dolari, potrivit precizărilor companiei.

Acest preţ este superior celui de 19,5 dolari avansat de o altă companie farmaceutică americană, Pfizer, pentru vaccinul pe care aceasta îl dezvoltă împreună cu societatea germană BioNTech şi care, la fel ca în cazul vaccinului Moderna, se află la începutul fazei a treia de testare, ultima etapă a testelor clinice menite să certifice eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului. Guvernul american a dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

Citește și:

Raed Arafat, despre un vaccin anti-Covid: "Nu va rezolva instantaneu situația"

Avem vaccin pentru coronavirus. Se trece la testarea pe mii de persoane

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1