43 de morți în Bahamas, după trecerea uraganului Dorian! Numărul victimelor ar putea crește dramatic

uraganul-dorian.jpg

Uraganul Dorian
Uraganul Dorian a lăsat prăpăd în urma lui
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Bilanț dramatic! 43 de persoane au murit în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al premierului Hubert Minnis.

"Numărul persoanelor decedate este de 43, iar multe altele sunt date dispărute, aşa că ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească", a declarat Erica Wells Cox, la NBC News. Vineri, premierul din Bahamas anunţase un bilanţ de 30 de morţi, potrivit news.ro. Peste 200.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică după ce rafalele puternice au avariat cablurile de înaltă tensiune. Furtuna tropicală a fost retrogradată la categoria 1, în prezent se îndreaptă spre nordul coastei de Est a Statelor Unite.

Bilanțul ar putea crește dramatic în următoarea perioadă

Regiunea cea mai afectată a fost Abaco, unde aproximativ 60% dintre case au fost distruse. În insulele Bahamas, cel puțin 70.000 de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar. Duane Sands, ministrul Sănătății din Bahamas, a declarat pentru publicația The New York Times că numărul real al morților „ar putea fi cutremurător”.

 

Citește și

Apocalipsa s-a dezlănțuit! Uraganul Dorian a făcut pagube de miliarde după ce lovit sălbatic Bahamas

Statele Unite, lovite de cel mai puternic uragan din ultimul deceniu

Loading...
 
 

Citește și

  • Uraganul Dorian

    Cel mai puternic uragan din toate timpurile, Dorian, și-a schimbat traiectoria și a lovit Bahamasul, cauzând durere și distrugeri cumplite. Cel puțin 5 oameni și-au pierdut viața, 13.000 de locuințe au fost fărâmițate până la temelii, iar autoritățile nu au avut cum să ajute oamenii care se refugiaseră pe acoperișurile propriilor case. Șeful poliției din Bahamas, Samuel Butler, a declarat prin radio: ”Pur și simplu nu avem cum să ajungem la voi. Continuați să ne trimiteți locațiile voastre și când putem, venim să vă luăm”.

  • Pescarul Howard

    Apocalipsă! Uraganul Dorian este cel mai înfricoșător coșmar posibil. În Bahamas, numărul morților declarați a ajuns la 20, zeci de mii de case au fost distruse, iar autoritățile abia astăzi au putut interveni pentru a-i salva pe sinistrații refugiați pe acoperișuri. Cea mai emoționantă poveste din zona de coșmar este a unui pescar care a asistat neputincios la moartea soției. Peisajul este apocaliptic: clădiri distruse complet și bucăți din ele aruncate peste tot, mașini răsturnate, copaci smulși din rădăcini, avioane făcute zob și iahturi sfărâmate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1