Apocalipsa s-a dezlănțuit! Uraganul Dorian a făcut pagube de miliarde după ce lovit sălbatic Bahamas

Ultima actualizare:
A început sezonul uraganelor în SUA
A început sezonul uraganelor în SUA

Uraganul Dorian a devastat Bahamasul, duminică dimineața și se îndreaptă amenințător către coasta Americii. Statele vizate sunt Georgia, Florida și Carolina de Sud, din SUA. Furtuna tropicală a provocat pagube de proporții: un copil a murit, un aeroport este acoperit de 152,5 cm de apă și sute de mii de oameni sunt sinistrați. Vânturile au lovit cu peste 354 km/h. Din fericire, 1,5 milioane de oameni au fost evacuați din calea lui, începând de vineri seara. Prim-ministrul Bahamasului, Hubert Minnis, a început să plângă în timpul conferinței de presă de duminică, spunând: ”Probabil este cea mai tristă și urâtă zi din viața mea. E ceva ce nu am mai văzut niciodată”.

Uraganul Dorian, una dintre cele mai devastatoare furtuni tropicale din istoria contemporană a SUA, a lovit duminică dimineață Bahamasul. Din cauza vânturilor nimicitoare, care ating viteze de peste 354 km/h , furtuna a devenit una de categoria 5. Un băiat de șapte ani a murit înecat, iar sora lui nu este de găsit, un aeroport este scufundat în 1,53 m de apă. Experții se așteaptă ca valurile să depășească cu până la 7 metri și vânturile să continue să lovească la fel de puternic pentru următoarele zile. Uraganul Dorian se îndreaptă spre coasta de Sud-Est al SUA, îngrijorător de aproape de statul Florida. În total 1,5 milioane de oameni vor fi evacuați din statele Florida, Georgia și Carolina de Sud. Locuitorii Insulelor Bahamas, care s-au confruntat duminică cu vânturi de 297 km/h, au postat videoclipuri, arătând cum părți din acoperișuri au fost smulse, mașinile au fost răsturnate, cablurile electrice au fost secționate și copacii scoși din rădăcini. Autoritățile locale se așteaptă la ploi torențiale, vânturi devastatoare și pagube fără precedent estimate la peste 10 miliarde $, conform CNN. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat oficial stare de urgență: ”Pare a fi ceva monstruos”.

Prima victimă a uraganului Dorian: Lachino Mcintosh, de 7 ani

Uraganul Dorian care, pe lângă faptul că a distrus case, a ciopărțit acoperișuri și a mutat mașini, a luat și viața unui copil de șapte ani, Lachino Mcintosh, care s-a înecat în apropierea casei lui din Abaco, Bahamas, în timp ce restul familiei încerca să găsească un adăpost. Sora lui Lachino, a cărei vârstă nu a fost dezvăluită, este declarată dispărută. Centrul Național al Uraganelor au spus: ”Locuitorii insulelor nu trebuie să își părăsească sub nici o formă căminele, întrucât vânturile se vor înrăutăți și se așteaptă ca valurile să crească cu până la 7 metri, iar ploile să atingă 76,2litri / cm3”. Prim-ministrul Bahamasului, Hubert Minnis, a început să plângă în timpul conferinței de presă de duminică, spunând: ”Probabil este cea mai tristă și urâtă zi din viața mea, e ceva ce nu am mai văzut niciodată”. Din cauza nivelului crescut al apelor, oamenii s-au urcat pe acoperișurile caselor, pentru a nu se îneca. Hotelurile au fost închise, iar majoritatea locuitorilor, care probabil vor rămâne fără case, au fost mutați în cele 14 adăposturi deschise de guvern, iar restul sunt sfătuiți să se baricadeze.

Traseul Uraganului Dorian poate ajunge peste alte trei state de pe continent

Uraganul Dorian va ajunge astăzi periculos de aproape de statul Florida, SUA, și se estimează că nu va invada zona continentală, rămânând pe coastă, însă experții încă susțin că rămâne o situație foarte periculoasă și chiar poate ajunge pe continent în timpul săptămânii: ”Doar o mică deviere și va ajunge peste coasta de Est a Floridei”. Guvernatorii statelor South Carolina și Georgia spun: ”Nu ne asumăm nici un risc”, și au ordonat evacuări imediate pentru ziua de astăzi. Mai mult de 600 de zboruri de pe coastă au fost anulate din cauza uraganului de categoria 5.

Uraganul Dorian: cel mai puternic din istorie

Uraganul Dorian este înregistrat ca fiind cel mai puternic din toate timpurile, făcând parte din categoria 5 (categoria 1: vânturi între 86,9 km/h și 153,8 km/h, cu pagube minore; categoria 2: vânturi între 154,5 km/h și 177 km/h, care cauzează probleme mai mari, precum spargeri de ferestre și căderi de copaci; categoria 3: vânturi între 178,6  km/h și 207,6 km/h , cu pagube devastatoare, cauzând spargeri de ferestre și uși; categoria 4: vânturi între 209,2 km/h și 251 km/h, fiind catastrofic, luând pe sus acoperișurile; categoria 5: vânturi de peste 252,6 km/h, care distruge case și clădiri solide). Cele mai mari puternice uragane din toate timpurile, înregistrate până acum sunt: Labor Day, în 1935; Gilbert, în 1988; Wilma, în 2005 și Dorian, în 2019, toate având vânturi de 297,7 km/h când au ajuns pe uscat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net