22 de ani de la moartea Prințesei Diana. Care au fost ultimele ei cuvinte

Ultima actualizare:

    Prințesa Diana a murit în 1997, la vârsta de 36 de aniFoto: AFP
Prințesa Diana a murit în 1997, la vârsta de 36 de aniFoto: AFP

Pe 31 august 1997, întreaga planetă era șocată de vestea morții Prințesei Diana. Carismatica blondă cu sânge albastru, supranumită „Prințesa inimilor”, a fost apreciată în întreaga lume, fiind cosiderată o aristocrată atipică.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997, într-un accident rutier care a avut loc la Paris. Ea intenționa să se întoarcă la Palatul Kensington în dimineața următoare. În acea seară, prințesa diana și  Dodi Al-Fayed, iubitul ei de atunci, au luat cina la restaurantul hotelului Ritz din Paris, aflat în prorpietatea tatălui bărbatului.

Șoferul consumase alcool

Prințesa Diana a fost extrem de iubită de public
Prințesa Diana a fost extrem de iubită de public

Spre finalul cinei, Dodi i-a spus șoferului să ducă mașina înapoi la vila sa, într-o încercare de a-i atrage pe fotografi. Henri Paul, garda personală a hotelului RItz a fost noul șofer. El a fost deacord să-i conducă, deși bpuse și luase antidepresive, medicamente ce nu trebuie amestecate cu alcool. 

Tragicul accident de mașină a avut loc în tunelul stradal numit  Pont de l'Alma din Paris. Prințesa Diana, Dodia Al-Fayed și șeful securități de la Hotelul Ritz, Henri Paul, au murit în mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, în timp ce încercau să se ferească de paparazzi. Autoturismul în care se aflau s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului cu două benzi, contruit fără bariere metalice în fața obstacolelor. Niciunul dintre cei aflați în mașină nu avea centura de siguranță. 

Xavier Gourmelor a fost pompierul care a ajuns primul la locul tragediei din Paris. El a fost și cel care a auzit ultimele cuvinte rostite de Prințesa Diana. Bărbatul nu a realizat starea în care se afla aceasta, pentru că avea ochii deschiși și nu părea să fie rănită. Pompierul i-a pus o mască de oxigen și a scos-o din mașină, ținându-i capul în mâini. Xavier Gourmelor a încercat, în tot acest timp, să o calmeze. 

„Doamne, ce s-a întâmplat?”, l-a întrebat prințesa Diana pe pompiere, acestea fiind ultimele cuvinte rostite de ea. După acel moment, fosta soție a prințului Charles a intrat în stop cardio-respirator.

„“Am început să îi fac masaj cardiac, iar după câteva secunde i-a reventi suflarea. Am fost convins că o să trăiască. În momentul în care a fost urcata în ambulanţă, ea trăia. Am aflat ore mai traziu că a murit la spital. Abia atunci am realizat că leziunile interne erau foarte grave. Unul dintre medicii sosiţi cu ambulanţa a recunoscut-o şi ne-a spus cine este”, a declarat pompierul, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și:

Prințesa Diana ar fi împlinit 58 de ani. 7 momente în care Kate Middleton ne-a amintit de Lady Di

Imagini rare cu prințesa Diana, realizate chiar de William! Fericirea se citește pe chipul ei

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net