Hagi se întoarce la Galatasaray

Citeste tot despre: 

Hagi va susţine azi, de la ora 15.30, prima conferinţă de presă în calitate de antrenor la Galatasaray. Conform presei turce, Hagi a semnat pe un an şi jumătate, urmând a încasa un salariu stagional de 1,75 milioane de euro.

Citeşte şi:

Balint: "Hagi a fost apreciat mai mult la turci decât la noi în ţară"

De ce e Hagi aşa iubit la Galatasaray - VIDEO

Hagi s-a înţeles cu Galatasaray!

Gică Hagi revine pe banca tehnică după o pauză de trei ani, timp în care s-a ocupat cu precădere de academia sa de fotbal şi de afacerile familiei. Conform informaţiilor apărute ieri în presa turcă, „Regele" a acceptat oferta celor de la Galatasaray, şi va antrena pe malurile Bosforului în următorul an şi jumătate, deşi dorea o înţelegere pe trei sezoane, urmând a încasa un salariu stagional de 1,75 milioane de euro.

Gică a câştigat Cupa UEFA ca jucător al Galatei

Ca antrenor, Hagi a adus Galatei Cupa Turciei


Imediat după eşecul de duminica trecută, 2-4 acasă cu Ankaragucu, „başcanii" Galatei au luat decizia de a renunţa la serviciile lui Frank Riijkard. O listă pe care mai erau numele lui Fatih Terim, Graeme Souness, Ersun Yanal, fostul tehnician al lui Tranbzonspor, şi Hikmet Karaman, actualul antrenor al lui Dică la Manisaspor, a fost imediat înaintată conducerii.

Ultimii doi nu au primit votul de încredere din partea oficialilor Galatei, în timp ce Fatih Terim a refuzat propunerea Astfel, singura opţiune viabilă a rămas Hagi, care nu a avut nevoie de foarte mult timp pentru a accepta oferta.

I-a antrenat la Istanbul pe Ovidiu Petre şi Hakan Sükur


Oficialii turci au dorit să rezolve cât mai repede problema antrenorului, întrucât duminică Galatasaray va juca în deplasare la marea rivală Fenerbahce.

Astfel, Hagi va avea parte de un debut de foc la revenirea sa pe banca tehnică a „galben-roşiilor", numirea sa având ca scop şi provocarea unui şoc pozitiv în rândul jucătorilor înaintea acestui meci.


De altfel, căpitanul Arda Turan, jucător pe care Hagi l-a promovat în precedentul său mandat la Galata, a insistat, pe lângă başcanii turci pentru revenirea „Regelului".

Balint a refuzat să-i fie secund

Primul nume pe care l-a luat în calcul Hagi atunci când s-a gândit la cine să-i fie secund a fost Gabi Balint, cel cu care a lucrat şi în primul mandat la Galata, dar acesta a refuzat, pentru că nu poate renunţa la contractul de selecţioner al Moldovei.

„Regele" îl va avea secund pe fostul său coechipier, Tugay, dar îşi doreşte şi un român, care să se ocupe în principal de partea de documentaţie, de studiere a adversarilor.

Gică Popescu: «Gică a mai avut oferte de la Galata, dar le-a refuzat. A dat dovadă de curaj, pentru că nu cunoaşte bine jucătorii şi este un lucru de apreciat, mai ales că urmează un derby.»

Victor Piţurcă: «Mă bucur că Hagi nu a preluat o echipă românească. Nu ar fi fost bine pentru el. S-a dus acum la un club profesionist, unde a fost apreciat»

Dan Petrescu: «Hagi la Galatasaray e cea mai bună veste pe care puteam s-o primesc. Îi doresc să reuşească. Toţi românii îi vor ţine pumnii, pentru că toţi românii îl iubesc pe Hagi»

Emeric Ienei: «Deocamdată ar fi periculos pentru Gică Hagi să aducă un fotbalist român la Galatasaray, în caz de nereuşită s-ar întoarce totul înzecit împotriva lui!»

2001 - a preluat naţionala României de la Boloni, dar a fost demis după ce a ratat calificarea la CM 2002, în barajul cu Slovenia. Singura reuşită notabilă în acest interval a fost victoria cu Ungaria, 2-0 la Budapesta, primul succes pe pământ maghiar.

 2003 - Hagi a revenit în Turcia, de data asta ca antrenor la Bursaspor. După un start slab de sezon, a fost demis de başkanii „crocodililor".

Vezi şi:

Terim a refuzat Galata! Hagi reintră în discuţie!

Rijkaard a plecat. Hagi sau Terim la Galata?

Hagi: "Sunt gata să antrenez Galatasaray!"

 2004 - Galatasaray îl cheamă înapoi pe Hagi ca tehnician. Acesta reuşeşte să câştige Cupa, zdrobind în finală marea rivală Fenerbahce, cu 5-1, dar este demis la finalul sezonului, după ce s-a clasat doar pe locul 3.

 2006 - Se înţelege la bani cu Timişoara, după ce a refuzat Steaua din considerente financiare. Nu rezistă prea mult nici pe Bega, din acelaşi motiv: lipsa rezultatelor.

 2007 - Hagi revine la marea sa iubire, Steaua, pe care o califică în Liga Campionilor. A stat pe bancă la un singur meci în această competiţie, cel cu Slavia Praga, după care a demisionat, la presiunile lui Gigi Becali.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1