Gripa porcină face ravagii printre gravide

Citeste tot despre: 

Femeia gravidă în luna a şaptea, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat ieri la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Cea de-a doua femeie însărcinată suspectă de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 se afla în stare gravă şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, recent, pentru scoaterea fătului.

Nou născutul a murit însă la naştere. Este al patrulea caz de deces la gravide înregistrat în România. Şi la Iaşi, duminică seara, una dintre femeile internate la Spitalul "Sfântul Spiridon" a murit.

Femeia, de 37 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, era internată în stare gravă de aproximativ două săptămâni.Pentru a nu periclita viaţa fătului, medicii au decis să efectueze o cezariană. Copilul e sănătos.

Pe aceeaşi temă:

Femeile însărcinate reprezintă 14% din totalul morţilor din cauza gripei porcine

Şi medicii care s-au vaccinat au probleme cu gripa. Trei doctori constănţeni s-au îmbolnăvit după ce s-au vaccinat.

Campania de imunizare a cadrelor medicale din judeţ a fost demarată în urmă cu mai bine de o săptămână, dar serul nu a apucat probabil să-şi facă efectul.

Dr. Daniela Piţigoi, de la Spitalul de Boli Infecţioase "Matei Balş", din Bucureşti, ne-a declarat că serul împotriva virusului AH1N1 îşi face efectul după două săptămâni de la vaccinare, la fel ca şi în cazul celui împotriva gripei sezoniere.

"În acest interval, însă, persoana care s-a vaccinat poate contracta virusul gripei noi", a completat specialistul.

Citeşte şi:

50 de întrebări şi răspunsuri despre gripa porcină

«Pe noi cine ne vaccinează?»

Autorităţile au avizat vaccinul pentru gripa porcină produs în România

Ne-am plimbat printre bolnavii de porcină

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1