«Pe noi cine ne vaccinează?»

Ultima actualizare:

De ieri, trebuia să înceapă vaccinarea a 1,4 de milioane de elevi şi studenţi, dar nu s-a întâmplat nimic. O mare brambureală campania asta de vaccinare, sunt de părere profesorii şi elevii. În şcoli nu se ştie când vor sosi fiolele salvatoare.

De pildă, inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, ştia ieri că imunizarea se va face la medicul de familie: „L-am întrebat personal pe ministrul Adrian Streinu-Cercel care mi-a spus că medicii de familie administrează această campanie de vaccinare împotriva gripei porcine. Nici nu s-ar putea altfel pentru că sunt puţini medici şi asistenţi în unităţile şcolare".

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii spune că elevii peste 16 ani vor fi injectaţi în şcoli. „Nu ştiu prea multe despre gripa asta, dar am auzit că au murit prea mulţi oameni după ce s-au injectat. Nu vreau să merg la vaccinare, dar până acum nu m-a întrebat nimeni dacă vreau sau nu", ne-a spus Ciprian, de 19 ani, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Edmond Nicolau din Capitală.

Valentin şi Ovidiu, colegii lui, sunt de acord cu el. Doar Ionuţ a spus că ar merge să se vaccineze. Elevii de la seral, circa 20.000 în toată ţara, sunt şi mai puţin informaţi.

Click! spune:

- Au fost suspendate cursurile la Colegiul Naţional "Lucian Blaga", din Sebeş, judeţul Alba, şi la Liceul "Marin Preda", din Bucureşti- Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informat, ieri, că virusul gripei AH1N1 a fost confirmat în cazul a două deţinute de la Poarta Albă- Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că, în România, virusul gripei porcine nu a suferit mutaţii

Spălatul pe mâini te protejează

Nu rata mâine în «Click! pentru femei»

Află din revista "Click! pentru femei" care apare mâine pe piaţă cum să te fereşti de gripa nouă.

Spală-te des pe mâini

Fiecare clanţă pe care o atingi poate să aducă virusul. Aşa că este important să te speli de câteva ori pe zi pe mâini cu apă şi cu săpun.

Aeriseşte încăperile

În spaţiile închise, viruşii se pot înmulţi repede. Aeriseşte regulat pentru a lupta împotriva lor. În aglomeraţii, foloseşte o mască de protecţie.

Vaccinul, cel mai eficient în prevenire

Trebuie să ştii că vaccinul are și contraindicaţii: persoanele alergice la ou ar trebui să nu-l facă întrucât poate conţine urme de proteine din ou. Totodată, dacă ai semne de răceală nu-l face.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net