Primăria sectorului 4 a scos la licitație stația de metrou Berceni

metrou-trenuri.jpg

Trenurile vor ieși la suprafață ca să-i ia pe bucurești de la stația Berceni
Trenurile vor ieși la suprafață ca să-i ia pe bucurești de la stația Berceni

O nouă stație de metrou va fi construită în următoarea perioadă. Va fi realizată de către Primăria sectorului 4, în parteneriat cu Metrorex, iar lucrarea fost scoasă la licitație în sistemul de achiziții publice.

“Elaborare Proiect Tehnic și execuție lucrări pentru edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”. Așa sună anunțul postat pe 10 septembrie în sistemul de achiziții publice. Lucrarea va costa 146 de milioane de lei, fără TVA și ar trebui să fie gata în 22 de luni de la demarare, din care 4 luni perioada de proiectare.

metrou-berceni.jpg

Așa va arăta stația Berceni, conform proiectului
Așa va arăta stația Berceni, conform proiectului

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, dorește să prelungească magistrala de metrou M2 la limita de sud, cu o stație situată între stația de metrou existentă Berceni și Șoseaua de Centură. Și asta pentru că în zonă au fost construite multe blocuri și case noi.

Primăria sectorului 4 va asigura banii pentru noua stație de metrou

Tot primăria locală va asigura finațarea, care se dorește să fie din fonduri europene.

”În vederea obținerii finanțării pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului București, a inițiat discuții deja cu reprezentanții AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului București în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creșterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în București-Ilfov”.

Licitația va fi câștigată pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/bucuresti/metroul-din-berceni-ajunge-la-centura-doi-ani

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1