Metroul din Berceni ajunge la Centură în doi ani

6-bndfvjsd.jpg

Primăria se laudă că face un nou capăt pentru magistrala 2
Citeste tot despre: 

Între cimitirul Adormirea Maicii Domnului şi Centura Capitalei. Acolo, după staţia Berceni, se va construi un nou capăt al magistralei 2 de metrou. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor şi vor dura un an.

Vremurile când autorităţile locale se luptau pentru a crea noi staţii de autobuz s-au dus. Acum primăriile s-au emancipat şi vor să modifice direct magistralele de metrou. La cererea locuitorilor din zonă şi a agenţilor economici, primăria sectorului 4 vrea să prelungească magistrala 2 de metrou, Pipera-Berceni, cu încă o staţie, de suprafaţă, care va deveni noul capăt al liniei.

clickmapnouiunie2017.jpg

Schema metroului bucureştean

 

”Oamenii din această zonă au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care să aibă acces uşor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezintă cea mai bună soluţie. În plus, fiind vorba de o linie de suprafaţă, costurile pot fi susţinute din bugetul local al Sectorului 4”, a declarat primarul Daniel Băluţă. Infrastructura pentru o astfel de staţie există deja. ”Am identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei între staţia de metrou Berceni şi Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tuneluri. Fie va fi o linie cu garnituri care vin şi se duc alternativ, fie se va merge pe varianta cu două linii. Noi avem bani pentru ambele variante. Prima ar costa 2,5 milioane euro, iar cea de-a doua dublu”, a adăugat Băluţă.

«Nu credem o iotă»

6-mircea-oprean-.jpg

Mircea Oprean

 

Cetăţenii din zonă sunt mulţumiţi de idee, dar nu cred o iotă. ”Staţie de metrou în pustietatea asta? Ar fi super! Dar nu cred să se întâmple vreodată!”, ne-a declarat Mircea Oprean în  timp ce aştepta de 30 de minute un autobuz.

6-dan-dulescu.jpg

Dan Dulescu

 

”Cum ar fi să vină metroul aici! Doamne, am intra şi noi în rândul lumii, că m-am săturat să depind de autobuzele care nu vin sau să mă rog de şoferi să mă ducă în oraş”, zice şi Dan Dulescu.

6-iuliana-s.jpg

Tanti Iuliana

 

Din mijlocul străzii, tanti Iuliana ne strigă: ”Aici, la capătul Berceniului zici că suntem sinistraţi. Sunt multe întreprinderi şi oamenii vor să vină şi să plece repede”.

6-alexandru-puscas-2.jpg

Alexandru Puşcaş

 

De pe trotuar, inginerul Alexandru Puşcaş spune sfătos: ”Decizia e foarte bună, e nevoie de metrou aici, dar să vedem realizată investiţia, că promisiuni s-au mai văzut”.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1