Câte persoane s-au înscris pentru a fi testate pentru COVID-19. Firea: "Ne bucură interesul bucureștenilor"

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook
Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook

Programul "Testăm pentru București", prin intermediul căruia 11.000 de bucureșteni vor fi testați pentru indentificarea virusului SARS-CoV-2, a început cu dreptul. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că 6.200 de bucureşteni s-au înscris până acum ca voluntari.

„În acest moment colegii de la ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.Aceasta a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. Costul unui test este de 200 de lei, a precizat Firea. Decontarea testelor respective revine Primăriei Capitalei.

Va exista și etapa a doua a testărilor

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă. Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.Ea a adăugat că săptămâna viitoare va începe a doua acţiune de testare, cu teste de tip anticorp, care vor arăta modul în care virusul a circulat în Bucureşti, respectiv câte persoane au fost bolnave fără a fi ştiut şi care este gradul de imunizare.

Bugetul total al proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!” este 2,233 milioane lei, iar cuantumul sprijinului financiar a fost stabilit conform Ordinului Ministrului Sănătății 614/2020. Din bugetul total, suma de 33.000 de lei va fi alocată realizării aplicației online pe care bucureștenii o vor accesa ca să se înscrie în proiect. Aceasta este platforma unde te poți înscrie: testampentrubucuresti.assmb.ro.

Citește și:

Începe marea testare în Capitală! Platforma unde se pot înscrie cei 11.000 de voluntari este operațională de pe 22 mai

Cum vor fi acordați cei 200 de lei în programul "Testăm pentru București". Gabriela Firea a venit cu explicații

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net